Wat is Merlot?

Wijn wordt, zoals de meeste zullen weten, van druiven gemaakt. In de wereld groeien er enorm veel verschillende soorten druiven. In de bordeaux-streek in Frankrijk groeit de merlot druif. Dit is een blauwe druivensoort, die behoort tot de traditionele druivensoorten uit de bordeaux-streek. De druif wordt gebruikt bij het maken van rode wijn en rosé wijn. Hij wordt als eerste blauwe druifsoort geoogst. De merlot is van geur een beetje zoet, ruikt naar rood fruit. De wijn van de merlot druif is een bekende wijn, die veel gedronken wordt. Daarnaast wordt deze wijn veel geschonken in restaurants.

Groeien van de druif

De merlot druif wordt dus als eerste geoogst van de blauwe druivensoorten. De druif rijpt namelijk sneller en dit maakt de druif heel geschikt voor een gebied met een kouder klimaat. Merlot wordt niet alleen verbouwd in de bordeaux-streek in Frankrijk, maar over de hele wereld groeit de druif. Californië is naast Frankrijk een grote, belangrijke producent van de merlot wijn. In veel landen is de wijn van deze druif erg populair. De druif groeit dus op veel plekken en rijpt snel, waardoor hij snel geoogst wordt.

Merlot wijn

De rode wijn wordt veel geschonken in restaurants in landen over de hele wereld. Het is een erg populaire wijn. De geur van de merlot wijn is lichtelijk zoet, het ruikt naar kersen, bessen en pruimen. De wijn heeft veel smaak en de smaak is net als de geur lichtelijk rood fruit. De merlot druif is wat groter dan andere druiven en heeft een best wel dunne schil in vergelijking tot andere druiven. In veel landen verbouwen ze deze druif en produceren ze merlot wijn. Er zijn daarom verschillende soorten merlot wijn. In elk land waar de druif groeit, zal deze een klein beetje anders smaken door de omgeving en het klimaat. Wel heeft elke merlot wijn heel veel smaak. Dit maakt het ook een populaire wijn om in restaurants te schenken.

Wijn bij het eten

Wijn kan natuurlijk heel goed op zichzelf gedronken worden. Lekker s’ avonds of op het terras, maar het is ook heerlijk om een wijntje bij het eten te nemen. Het wordt veel in restaurants geschonken en ook thuis kan het goed gedronken worden bij het eten. Bij welk eten neem je een Merlot wijn? Een merlot wijn is een zoetere wijn dan gewoonlijk, maar wel een fruitige geur en smaak. Het past goed bij veel soorten gerechten, doordat het veel smaak en eigenschappen heeft. Het kan gecombineerd worden met pikant, bitter, zuur en hartig eten. Een merlot past voornamelijk bij veel vleesgerechten, zoals kip, rosbief, kalfsvlees, lamsvlees, stoofvlees en pasta’s. Het is dus een wijn die veel gedronken kan worden bij allerlei gerechten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *