Tand gebroken na een avondje uit? Wat te doen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan altijd wat gebeuren. Zo kan bij een val een tand gebroken worden. Bij een feestje gaat het net anders dan bedoeld en er knapt onverwachts een stuk van de tand af. Het is dan belangrijk om snel een oplossing te vinden. Het is goed om bij een probleem met de tand naar de tandarts te gaan. Tandzorg Vlaardingen is een plek om je snel te laten helpen. Wanneer het ‘s avonds laat is is het goed om naar de tandarts te gaan. Kies voor een nood tandarts als de normale tandarts niet bereikbaar is. 

Ijzersterk en breekbaar

Het gebit is gemaakt om ijzersterk te zijn. Soms zijn er echter situaties waardoor het toch misgaat. Een stuk van de tand of de kies breekt af en het zorgt voor pijn in uw mond. De tand is dan gevoelig en het voelt onprettig aan. Het is belangrijk om direct contact op te nemen met een tandarts om het probleem te verhelpen. Neem direct contact op met de tandarts of de dienstdoende praktijk. Bewaar het afgebroken stuk tand of de hele tand in de mond of in een kop met melk. Het is de beste manier om de tand goed te houden. Doe hem zeker niet in een glas met desinfectiemiddel of alcohol. Het tast de tand aan en hij kan dan niet meer gebruikt worden. 

Wacht niet te lang

Het is belangrijk om direct actie te ondernemen. Hoe langer gewacht wordt, hoe groter de schade wordt. Het wordt ook steeds moeilijker om het nog goed te herstellen. Wacht niet tot de wortel uitsterft en dan de hele tand vervangen moet worden. Het is niet alleen pijnlijker. Het is ook duurder om deze behandeling te ondergaan. Een wortelkanaalbehandeling is dan ook noodzakelijk. Door snel te handelen is het te voorkomen. 

Een brede glimlach

Het is goed om goed voor de tanden te zorgen. Een goede gebitsreparatie maakt het mogelijk om weer te lachen. De tandartsen kunnen soms op verrassende wijze alles weer herstellen. Het is dan mogelijk om weer volop te lachen. Het is niet nodig om een hand voor de mond te houden of te gaan sparen voor een brug, kroon of implantaat. Een gebitsreparatie is goed uit te voeren door een goede tandarts. Het kan snel en goed uitgevoerd worden door een vakkundige tandarts

Op naar het volgende feest

Als de tand weer goed is hersteld is het natuurlijk tijd om naar het volgende feest te gaan. Het is belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Het is vervelend als er wat met de tanden gebeurt op een feest. Het wil niet zeggen dat ieder feest zal zorgen voor problemen met een tand. Het is beter om goed voorbereid te zijn op een kater. Het is een ander probleem wat beter past bij een feestje. Wees goed voorbereid en pas de volgende keer beter op om zo problemen te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *