Tijd voor een thema feestje!

Ben je van plan een thema feestje te organiseren? Leuk! Het is onwijs leuk om zo’n feest te organiseren, maar vaak komt er wel meer bij kijken dan je van te voren had gedacht. In dit artikel geef ik je een aantal tips om van je thema feestje een geweldige party te maken!

Wie nodig je uit?

Geen feestje zonder gasten natuurlijk! Probeer eerst even na te denken hoeveel mensen je kwijt kunt op de locatie van je feestje. Het zou natuurlijk jammer zijn als er té veel gasten komen en het dus té druk wordt. En een dansje maken gaat natuurlijk niet als daar geen ruimte voor is. Om het leuk te houden moet je dus niet te veel mensen uit nodigen, maar wel een gezellige aantal, want als je het aantal gasten op één hand kunt tellen dan is het natuurlijk ook niet echt wat. Als je weet hoeveel mensen er uitgenodigd kunnen worden kun je een keuze gaan maken wie je wilt uitnodigen. Kies eerst je beste vrienden en schrijf eventueel alle namen op, zodat je overzicht krijgt. Vergeet ook de eventuele partners van deze mensen niet mee te tellen. Denk er ook over na of je familie op je feestje wilt uitnodigen, en welke familie je dan zou willen uitnodigen. Vergeet ook buren niet. Zeker als je een feestje bij jou thuis geeft en er in de buurt wat geluidsoverlast kan zijn, is het leuk om de buurt uit te nodigen om mee te feesten, zo voorkom je meteen dat er geklaagd zal worden. Als het mooi weer is dan is het zeker een goed idee om het feestje in je tuin te organiseren. In de zomer kan het soms erg warm zijn, dus zorg voor genoeg gekoelde drankjes, een buitenzonwering en eventueel zonnebrandcrème!

Kies je een thema? En welk thema kies je dan?

Een thema kan gauw zorgen voor extra gezelligheid en sfeer. Je kunt dus een dresscode doorgeven aan je gasten en ervoor zorgen dat de feestlocatie is versierd met leuke decoratie in dat thema. Veel voorkomende thema’s zijn: Ibiza stijl, Hawaii stijl en 90’s stijl, maar er wordt ook wel eens alleen voor een bepaalde kleur (of combinatie) gekozen, zoals zwart-wit of goud-zwart. Zo’n thema zorgt in ieder geval vaak voor leuke reacties en ook erg leuke foto’s om te bewaren. Zoek eens wat leuke thema’s op op internet en kies iets wat jou aanspreekt. Op internet kun je vaak leuke decoratie bestellen om je feest mee aan te kleden. Ook met een leuk tafelzeil op de tafeltjes creëer je makkelijk een super leuke uitstraling.

Hapjes en drankjes

Geen feest zonder hapjes en drankjes natuurlijk! Je kunt een catering bedrijf inschakelen om dit te verzorgen, je kunt het ook zelf regelen. Houd rekening met verschillende dingen, wel alcohol en geen alcohol, vegetarische hapjes en eventueel hapjes voor mensen met bepaalde allergieën.

Muziek

Ook zonder muziek is een feest geen feest. Maak dus een leuke playlist met allerlei leuke muziek. Denk hierbij ook aan je thema. Wat feestelijke salsa muziek is natuurlijk hartstikke leuk op een Ibiza feest, maar misschien minder leuk op een Halloween party. Om het thema helemaal af te maken is het leuk om een aantal nummers te draaien die passen bij het thema. Eventueel kun je dit ook overlaten aan een DJ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *