Top 5 leuke spelletjes voor een verjaardag

Als je een verjaardag geeft is het altijd wel zo leuk als er ook iets te doen is voor de gasten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om wat lekkere hapjes en een drankje te serveren, maar sommige mensen hebben liever iets actievers. Zeker als er veel kinderen zijn is het aan te raden om wat spelletjes in huis te halen, hier zijn 5 leuke tips. 

Spellen voor jonge kinderen

Niet iedereen houdt van dezelfde spelletjes. Zeker als kind zal er door de jaren heen nogal wat veranderen aan je smaak. Zo zullen kinderen van een leeftijd van 6-12 leuk vinden om een spel als memorie of verstoppertje te spelen. Dit zal je echter na een bepaalde leeftijd niet meer zo leuk vinden als eerst. Wanneer je wat ouder wordt zijn de elektronische apparaten ook steeds populairder. Op een feestje zul je jongens die rond de puberteit zitten bijvoorbeeld niet snel vervelen met een potje FIFA. Ook het echte voetbal is voor veel jongeren eigenlijk altijd wel iets waar ze zin in hebben. Het nadeel hiervan is dat je vaak afhankelijk bent van je locatie en het weer op de dag van je verjaardag

Het spelen van denkspellen

Ook als er geen jongeren zijn kun je ervoor kiezen om een aantal spellen in huis te halen voor je verjaardag. Door de jaren heen zal je enthousiasme voor spelletjes als tikkertje en verstoppertje misschien wat zijn afgenomen, maar er zijn leuke andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld Backgammon spelen of een potje schaken. Dit zijn beide spellen waar een hoop verschillende tactieken en strategieën aan verbonden zijn die het erg interessant maken. Door spellen te spelen waarbij je moet nadenken kun je een hoop leren en bovendien je tegenstanders wat beter leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *