Wat is airsoft?

Er is de laatste jaren behoorlijk wat te doen rond airsoft. Heel wat mensen vergelijken airsoft dan ook in de basis vooral met het populaire paintball. Het is inderdaad correct dat airsoft en paintball over enkele gelijkaardige kenmerken beschikken, maar toch is het zo dat er ook behoorlijke verschillen bestaan. Nog steeds wordt er gedacht dat airsoft eigenlijk niet zo lang bestaat, maar toch is dat wel degelijk het geval. In eerste instantie werd deze combat simulatie game namelijk reeds op de markt gelanceerd in het jaar 2000. Het is echter slechts de voorbije jaren dat er kan worden vastgesteld dat airsoft steeds populairder is geworden.

Hoe wordt airsoft precies gespeeld?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat er bij airsoft gebruik wordt gemaakt van replica’s van echte wapens. Deze replica’s zijn één op één een kopie van de echte wapens waardoor er vaak verwarring ontstaat. Heel wat mensen denken ook dat het niet moeilijk is om airsoft wapens om te vormen tot echte wapens, maar dat is het zeker wel. Sterker nog, in de praktijk is dit eigenlijk helemaal niet mogelijk. Dit gezegd zijnde zorgt het gebruik van replica’s van echte wapens er in de praktijk wel voor dat het realisme naar een aanzienlijk hoger niveau kan worden getild. Dit realisme is één van de belangrijkste zaken welke aan de basis ligt van de aanzienlijke populariteit waar airsoft tegenwoordig op kan rekenen. 

Tijdens het spelen van airsoft wordt er gebruik gemaakt van kleine balletjes van zo’n 6mm. Ook op dit vlak bestaan er grote verschillen. In het merendeel van de gevallen wordt er bij airsoft gebruik gemaakt van bb’s welke volledig biologisch afbreekbaar zijn. Omdat airsoft zich vaak afspeelt in de natuur is dit erg belangrijk. Alleen op deze manier kan er namelijk voor worden gezorgd dat airsoft spelen geen negatief effect heeft op de natuur. 

Het spelverloop bij airsoft

Tot slot spreekt het voor zich dat je ook graag zal willen weten hoe airsoft nu precies moet worden gespeeld. In eerste instantie stellen veel mensen zich de vraag wat er nu precies gebeurt op het ogenblik dat je geraakt wordt. Nog steeds denken veel mensen dat het spel voor hen dan over is waardoor ze erg lang gewoon aan de zijlijn moeten toekijken. Dat is echter niet juist, integendeel. In de praktijk is het namelijk zo dat er bij airsoft gebruik wordt gemaakt van verschillende respawn punten. Dit zorgt ervoor dat je, ook wanneer je bent geraakt, in principe gewoon altijd kan blijven meespelen. Let wel, het spreekt voor zich dat het wel de bedoeling is om de kogelregen te ontwijken! 

Hoe een spel airsoft precies verloopt is altijd afhankelijk van het gekozen speltype. Mensen die ervoor kiezen om videogames zoals bijvoorbeeld Battlefield of Call of Duty te spelen zullen ongetwijfeld wel bekend zijn met enkele van deze speltypes. Zo is er bijvoorbeeld ‘Attack & Defend’, maar wat ook te denken van het altijd weer even populaire ‘Capture the Flag’? In het laatste geval is het de bedoeling dat je de vlag van de tegenstander gaat bemachtigen en er vervolgens mee terugloopt naar jouw kamp. Slaag je daar in? Dan heb je een punt bemachtigd voor jouw team. Het team met de meeste punten wint uiteindelijk de airsoft wedstrijd.
Voor alle je airsoft benodigdheden ben je bij bunker501.nl aan het juiste adress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *