Spelend leren rekenen 3 tips

Op de bassischool leert je kind rekenen. Rekenen is voor veel kinderen een moeilijk onderdeel. Van tafels oefenen tot het maken van een tempo rekentoets, het komt allemaal naar voren. Niet alleen kan rekenen moeilijk zijn maar ook vervelend om te doen. Omdat het een lastig vak is kunnen kinderen gedemotiveerd zijn om het te oefenen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je, je kind toch kan motiveren om te leren rekenen. In dit artikel worden 3 tips hierover gegeven.

Rekenen met voorwerpen

In groep 3 leren kinderen rekenen door voorwerpen te gebruiken. Het is dan de bedoeling dat er groepjes gemaakt worden met de voorwerpen. Zit jouw kind al in groep 5 maar heeft hij/zij nog steeds moeite met rekenen dan kan deze methode prima toegepast worden. Varieer de optelsommen en gebruik elke keer andere voorwerpen. Houd je kind bijvoorbeeld van voetbal gebruik dan voorbeelden wat hiermee te maken heeft. Maak het leren rekenen leuk!

Computerspelletjes

Een andere manier om het leren rekenen leuk te maken is door gebruik te maken van computerspelletjes. Er zijn ontzettend veel verschillende online rekenspelletjes op het internet te vinden. Eén van deze websites is bijvoorbeeld Sommenleren.nl. Op deze website kunnen alle tafels geoefend worden. Moeite met de tafel van 5? Kies voor verschillende leermethodes zodat jouw kind het beter onthoudt en begrijpt.

Bordspelletjes

Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van bordspelletjes. Er zijn diverse bordspellen ontwikkeld om cijfers, letters en sommetjes te leren. Voor elke leeftijd zijn er verschillende spelletjes te vinden. Daag je kind uit door het steeds wat moeilijker te maken. En zorg zeker in het begin dat er elke dag een paar sommetjes geoefend worden, anders blijft het moeilijk. Stimuleer je kind ook om zelf elke dag te oefenen. Zelf ook moeite met rekenen? Doe gezellig mee met de spelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *