Hoe organiseer jij de leukste spellenavond?

Nu het langzamerhand buiten weer donkerder begint te worden, de temperatuur buiten begint te dalen en de kachel een tandje hoger wordt gezet, blijft iedereen veel meer binnen. Geen zonovergoten terrassen meer, geen lekkere picknicks meer, niet meer luieren op het strand, maar wel lekker gezellig thuis zijn. En thuis blijven maakt ook niet uit, want binnenshuis kan je het ook heel gezellig hebben. Denk bijvoorbeeld aan gezellige spellenavond bij jou thuis, maar hoe organiseer je de leukste spellenavond?

Welke spellen ga je spelen?

Er bestaan genoeg spellen. Zo kan je kaartspellen spelen, een partyspel spelen, een strategie spel spelen of een bordspel spelen, maar je kan niet alles spelen. En je kan niet alles in één avond proppen. Het is het leukste om je aan een thema te houden, denk bijvoorbeeld aan een Oudhollands spelletjes avond. Bij Oudhollandse spellen komt de sjoelbak goed van toepassing. Sjoelen is een oud Hollands spel dat tot op de dag van vandaag nog steeds heel populair is. Het doel van sjoelen is om zoveel mogelijk schijven in de  poortjes van de sjoelbak de schuiven. Sjoelen is leuk voor jong en oud. Een andere avond kun je bijvoorbeeld enkel en alleen bordspellen spelen of een land als thema kiezen. 

De hapjes

Het aller leukste en lekkerste aan een spellenavond zijn zeker de hapjes en drankjes op zo een avond. Hapjes en drankjes zijn een must om je volop te kunnen focussen en te concentreren op de spelletjes. Dat mag dus zeker niet missen. Zo kan je bijvoorbeeld als je een land als thema heb, ook hapjes en drankjes uit zo een land op tafel leggen. Het is ook zeker niet erg om hierbij hulp te vragen. Vraag bijvoorbeeld aan iemand om de drankjes mee te nemen en ander om wat hapjes mee te nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *