Hoe bereid jij je voor op het aankomende paardenevenement

Het is natuurlijk een feest om met een paard naar een evenement te gaan. Het is geweldig om de paarden te zien op een wedstrijdterrein. Een paard beleefd het nog anders dan wijzelf doen. Ze zien juryhokjes, vreemde plantenbakken, onbekende paarden en ook veel hekjes. Het is goed het paard hierop voor te bereiden. Het is natuurlijk goed om het paard hiervoor te trainen. Er zijn verschillende trainingen welke gevolgd kunnen worden. Daarnaast is het goed om het paard de juiste bescherming te bieden. Denk aan de shetlander dekens. We zullen hieronder nog een aantal zaken adviseren. 

Het juiste transport

Het is natuurlijk om het paard of de paarden op de best mogelijke manier naar het paardenevenement te brengen. Zorg voor een goede paardentrailer. Het is belangrijk om te zorgen voor een veilige reis naar het evenement. Het is mogelijk om een paardentrailer te kopen. Huren is natuurlijk ook een optie of het lenen van iemand die een paardentrailer heeft. Uiteindelijk gaat het erom dat het paard goed overkomt en ook weer thuis. 

Voldoende water en voeding

Naast het juiste transport is een goede plek nodig waar het paard tot rust kan komen. Het paard moet voldoende water en eten hebben. Zeker als er nog een belangrijke wedstrijd aankomt is het belangrijk om het paard goed te verzorgen. Zorg voor voldoende water en het juiste eten. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat het paard goed verzorgd wordt door het te borstelen en de manen te kammen. 

Verminder stress 

Het is goed om het paard op zijn gemak te stellen. Iedere paardrijder heeft hier zo zijn eigen technieken en mogelijkheden voor. Doordat het paard gekalmeerd is zal het beter presteren. Kom daarom op tijd aan en zorg er ook voor dat er voldoende tijd is om het paard te laten wennen. Het zal voor iedereen prettiger zijn. 

Toezicht op de stallen

Het is belangrijk om te controleren of er voldoende en goed toezicht is op de stallen. Het moet niet mogelijk voor kinderen om naar de stallen te gaan. Kinderen schreeuwen en rennen en maken de paarden van slag. Hetzelfde geldt voor honden en andere dieren. Het is beter dat ze niet in de stallen aanwezig zijn. 

Enkele laatste tips

Het is belangrijk om het paard op de juiste manier op te zadelen. Draag zelf ook altijd de juiste rijkleding. Denk aan de rijlaarzen en een goede stevig chaps. Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen en het paard ook. Kies passende kleding. Laat het de bewegingsvrijheid niet beperken. Te losse kleren kunnen het paard laten schrikken. Vergeet de veiligheidshelm niet. Het moet CE-EN 1384 goedgekeurd zijn. Controleer ook het harnachement om ongelukken te voorkomen. Denk ook aan de handschoenen. 

Uiteindelijk is het belangrijk om volop te genieten van het paardenevenement. Het is belangrijk om er het beste van te maken om mogelijk een mooie prijs in de wacht te slepen. Uiteindelijk gaat het er echter om, om een mooie tijd te hebben samen met de anderen en het paard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *