Knuffels PPJR Productions / The Bite-Sized Backpacker

Grappige thuisblijftips voor als er even geen evenementen zijn

Thuisblijftips van een opvallende reis- en lifestyle blogger

De corona-crisis is nog niet voorbij, en dat betekent dat we met allemaal voorlopig nog steeds zoveel mogelijk moeten thuisblijven. Bedrijfsfeestjes blijven uit, vakanties worden afgezegd, uitgesteld of ingekort en Hoewel een terrasje pakken weer mogelijk is, en ook een reis naar het buitenland weer even kan, zitten hier toch risico’s aan vast. Eén van Nederland’s meest opvallende reisbloggers kwam de afgelopen maand in geheel eigen stijl met elke grappige tips om de corona-crisis te overbruggen.

Een bereisde knuffel

Hij woont sinds kort in Utrecht, maar is in alle opzichten een typische wereldburger. Net als andere reisbloggers deelt Fluffy zijn avonturen dagelijks met de wereld via social media. Er is echter een verschil: Fluffy is namelijk een luipaardknuffel. Het kleine luipaardje reist al tien jaar de wereld rond, en neemt daarbij naar eigen zeggen zijn mensen mee op sleeptouw om zijn bagage te dragen. Samen bezochten ze meer dan 400 bestemmingen in 50 landen.

Even niet op pad

Net als alle reizigers werd ook deze bijzondere ‘bite-sized backpacker’ getroffen door het coronavirus. Het knuffelbeest zat echt niet stil, en maakte een lijstje van 21 grappige tips om de verveling tijdens het thuisblijven tegen te gaan. Samen met zijn vriendje Trompie – een klein olifantje wat vaak het slachtoffer wordt van het luipaardje zijn uitspattingen – probeerde Fluffy zich tijdens zijn zelfisolatie verder te ontplooien. Om zijn volgers te inspireren ook hun eigen tijd op een nuttige manier invulling te geven, deelde Fluffy zijn ideeën via Instagram. Zijn to do-lijstje is de perfecte manier om de verveling tegen te gaan… Hoewel niet al zijn ideeën altijd even goed uitpakken!

Tips om actief te blijven

Fluffy’s lijstje bevat voor iedereen wel wat leuks om te doen. Zijn eerste tip is al een simpele, maar actieve manier van tijdverdrijf: maak eens een puzzel, of organiseer een puzzelwedstijdje! Fluffy beeld de activiteiten in geheel eigen stijl uit. De knuffel heeft online een geheel eigen persoonlijkheid ontwikkelt, en dat is terug te zien in waar hij zich allemaal mee bezig houdt. Zo is een van zijn leukste tips “leer koken”, een waardevolle tip voor mensen die zich het er voor de crisis vaak gemakkelijk van af maakten door regelmatig eten te bestellen. Voor Fluffy zelf betekent het echter het vinden van de juiste manier om zijn zebra-vriendje te bereiden voor een lekkere maaltijd..!

Inmiddels voegt Fluffy hier en daar ook een museumbezoekje toe aan zijn to do-lijstje, en zal hij eind van de zomer voorzichtig weer gaan reizen. Ook dat zal waarschijnlijk voor zijn volgers weer voor veel thuisblijf-vermaak zorgen.

Een leuke thuisblijftip van Fluffy - leer koken!
Een leuke thuisblijftip van Fluffy – leer koken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *