Een duurzaam kerstpakket: waardering voor uw personeel en de wereld om hen heen

Met een goed kerstpakket spreekt u waardering uit naar uw personeel, maar met een duurzaam kerstpakket neemt u het milieu daar ook in mee. Het is geen geheim dat we er met zijn allen aan moeten werken om het milieu om ons heen weer gezond te maken en ook de overheid dringt daar sterk op aan. Een duurzaam kerstpakket geeft aan dat u om de wereld geeft en dat u de kinderen van uw werknemers niet met problemen wilt opzadelen die wij zelf veroorzaakt hebben. Met een duurzaam pakket kunt u dus meer waardering uitspreken dan met een pakket met een ander thema.

Hoe ziet een duurzaam kerstpakket er uit?

Duurzame kerstpakketten bevatten producten die het milieu niet belasten of die het milieu zelfs verbeteren. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan bamboe tandenborstels, koffiemokken die uw personeel bij de kantine opnieuw kan laten vullen, gerecyclede producten zoals notitieboeken en tassen of zelfs een boompje dat geplant kan worden. Een klein zonnepaneel om de telefoon mee op te laden is een duurzame gadget en zelfs oplaadbare batterijen inclusief oplader zijn dan mogelijk voor uw bedrijf een goed cadeau. 

Hoe stelt u dit pakket samen?

Duurzame kerstpakketten worden al aangeboden door veel verkopers. Zo kunt u voor een vooraf samengesteld Fair Trade pakket kiezen, of voor een voedselpakket met biologisch eten. Pakketten met duurzame sportgadgets, met veganistische producten of die een gezond leven stimuleren behoren ook tot de mogelijkheid. Een exclusief duurzaam kerstpakket stelt u zelf samen en laat u op maat maken. U geeft dan aan dat u over uw keuze heeft nagedacht en dat u uw personeel op de eerste plaats heeft gezet. 

De inhoud van uw pakket

Een duurzaam kerstpakket kan een groot aantal producten bevatten, maar welke producten zijn het beste voor u? Kijkt u dan naar het afgelopen jaar en naar wat u met uw personeel bereikt heeft. Zijn er bepaalde doelen gehaald of prestaties geleverd? Dan refereert u hieraan met bepaalde duurzame producten. Het kerstpakket is ook een ideaal moment om de missie en de visie van uw bedrijf nogmaals te benadrukken en ook dat kunt u met duurzame producten doen. Heeft u samen met uw personeel dit jaar veel aandacht besteed aan milieuvriendelijker werken en zaken doen? Dan is een duurzaam kerstpakket natuurlijk de beste keuze.

Een duurzaam kerstpakket voor een goed doel

Een andere optie die u heeft als u een duurzaam kerstpakket gaat samenstellen is om deze te laten koppelen aan een goed doel. Een gedeelte van het geld dat u voor uw kerstpakketten betaald heeft gaat dan naar dat goede doel, bijvoorbeeld. Veel bedrijven hebben zelf een goed doel dat ze steunen en kerst is dan natuurlijk de beste tijd om daar een schepje bovenop te doen. U stuurt uw medewerkers aan het goede doel te steunen door ze één product uit het kerstpakket te laten doneren. Met een duurzaam kerstpakket stuurt u een belangrijke boodschap uit over uw bedrijf en de toekomst die u voor ogen heeft. 

Kerstpakketten IDEE houdt naast de inhoud van de duurzame kerstpakketten ook rekening met de verpakking en de wijze van transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *