De voordelen van goedkope bierglazen

Bierglazen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Van dure bierglazen tot goedkope bierglazen en zelfs onbreekbare glazen. Alleen die verschillende soorten glazen zijn er natuurlijk niets voor niets. Wanneer je namelijk optimaal wilt genieten van bier moet je het uit het juiste glas drinken. Een juist glas bepaalt namelijk de invloed op smaak en geur. Er zijn verschillende soorten bierglazen met ieder zijn eigen functie voor het bier. 

Ook hebben goedkope bierglazen meerdere voordelen en daar gaan we het ook over hebben in deze blog. 

Verschillende soorten bierglazen

Men is lang opzoek geweest naar het beste object en tevens materiaal om bier uit te drinken. Zo werden er mokken gemaakt van hout, zandsteen, aardwerk, tin en noem maar op. Dat was echter geen groot succes. Alleen de ontdekking van het glasblazen wel. Daaruit bleek namelijk dat glas per biersoort echt een verschil kan maken. Nu zijn er allerlei verschillende soorten bierglazen waar bier uit gedronken kan worden. De meest gebruikte glazen vind je hieronder. 

– Het tulp glas

Dit is 1 van de meest veelzijdige glazen. Vooral Duvel en La Chouffe worden hieruit gedronken. De vorm houdt aroma’s goed vast en er is ruimte voor een grote schuimkraag, typerend voor Duvel. Veel bierstijlen komen hier heel goed tot hun recht. 

– Een fluitje

Een fluitje is eigenlijk een typisch Nederlands glas. Dit is een langwerpig, recht en smal bierglas. De schuimkraag wordt hierdoor langer vastgehouden. Het gevolg daarvan is dat het bier wordt beschermd tegen zuurstof. Dit glas is uitermate geschikt om pilsener uit te drinken. 

– Vaasje

Als je bier besteld aan de bar in Nederland zul je snel een vaasje als bierglas krijgen. Dat komt namelijk, omdat dit een taps toelopend glas is. Het glas houdt gemakkelijker vast dan bijvoorbeeld een fluitje. In dit glas past 25cl bier. 

Deze 3 glazen zijn eigenlijk in Nederland de meest gebruikte bierglazen voor het nuttigen van bier. Ook heeft het aanschaffen van goedkope bierglazen meerdere voordelen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan hieronder verder. 

Voordelen goedkope bierglazen

Goedkope bierglazen hebben natuurlijk als voordeel, dat voor zich spreekt, de prijs. De prijs is voordeliger dan die van een ander bierglas. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer de kans groter is dat er wel eens een bierglas kan sneuvelen. Denk bijvoorbeeld in een bar of kroeg. Alleen ook buiten, zoals bijvoorbeeld bij een festival of ander evenement. Als men dan drinkt uit een duurder bierglas en de kans is groot dat deze aan het einde van de dag sneuvelt is dat natuurlijk superzonde. Met goedkopere bierglazen hoef je je daar dus minder zorgen om te maken. Daarvoor kun je dus bijvoorbeeld (milieuvriendelijke) plastic glazen voor aanschaffen of onbreekbare glazen. Deze zijn dan niet van plastic alleen wel onbreekbaar. 

Voor binnen een horecagelegenheid wil je natuurlijk niet bier gaan serveren in een goedkoop uitstralend glas. In dat geval kun je natuurlijk wel profiteren van goedkope bierglazen, wanneer je er bijvoorbeeld meerdere in 1 keer afneemt. Alleen dan kun je het bier wel serveren in een goed passend glas. Je wilt je gasten tenslotte wel het bier op een juiste manier laten proeven tijden een lekkere maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *