Speelgoed met muziek voor je kind

Speelgoed heb je in allerlei soorten, kleuren en maten. Voor ieder kind is er wel wat geschikts te vinden. Daarnaast wordt speelgoed gemaakt aan de hand van de leeftijdsfases van je kind zodat je speelgoed past bij de fase waarin jouw kind zich bevindt. Er bestaan ook nog veel verschillen tussen binnenspeelgoed en buitenspeelgoed. Maar speelgoed kan naast alleen maar zorgen voor leuk vermaak voor je kind ook bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Een ideale manier om dit te doen is door het aanschaffen van muzikaal speelgoed! Ben je benieuwd hoe speelgoed hieraan kan bijdragen en of het ook geschikt is voor jouw kind? Lees dan vooral verder! 

Voor alle leeftijden

Kinderen genieten van muziek en dit begint al met de allerkleinsten. Er zijn dan ook diverse instrumenten en soorten speelgoed passend bij de leeftijd van jouw kind(eren). Wanneer je op zoek bent naar speelgoed die past bij de fase waarin jouw kind zich bevindt kan je het beste letten op de aangegeven leeftijd op het speelgoed. Vaak kan je een minimum leeftijd vinden waarbij het verantwoord is dat je kinderen met het speelgoed spelen. Daarnaast is het belangrijk om zelf alert te zijn op het geluidsniveau dat het speelgoed produceert. Te harde muziek kan een veroorzaker van gehoorschade zijn bij kinderen.

Goed voor de ontwikkeling

Muziek maken en luisteren levert veel voordelen op voor kinderen. Muziek helpt kinderen bij het ontwikkelen van de spraak- en taalvaardigheden. Voor baby’s kan muziek kalmerend werken waardoor zij makkelijker in slaap vallen, zoals door het zingen van slaapliedjes bijvoorbeeld. Muziek maken draagt ook bij aan de motorische vaardigheden van je kind. Door te dansen maar ook door gebruik te maken van handen zoals bij piano spelen leren kinderen hun lichaam beter coördineren. Daarnaast wordt het maken van en luisteren naar muziek gezien als manier om ritmes en patronen te herkennen. Deze vaardigheden zijn later weer bruikbaar op school tijdens onder andere wiskunde.

Variaties voor muziek

Je kunt op diverse wijzen je kind kennis laten maken met muziek. Voor de allerkleinsten is er speelgoed waarmee zij geluiden kunnen produceren of je kunt zelf liedjes voor ze zingen. Op een oudere leeftijd kun je overwegen om de kinderen aan te melden voor muziekles zodat zij leren om een bepaald instrument te bespelen. Daarnaast leren kinderen veelal op school over muziek en leren zij daar ook zelf muziek te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *