Kinderen vermaken tijdens een slaapfeestje

Als je een kind hebt of meerdere dan weet je dat het soms erg lastig is om ze te vermaken op een bepaalde leeftijd. Vooral als je kind jarig is en je hebt zijn of haar klasgenootjes over de vloer die allemaal blijven slapen. Dan moet je vooraf bedenken wat de planning is, zodat ze zich niet vervelen. Met een groep kinderen naar de dierentuin of pretpark gaan is geen goed idee als je ze niet constant in de gaten wilt houden. Wij geven je een aantal tips waar kinderen gegarandeerd blij mee worden.


1. Plan een speurtocht in

Als het weer een beetje mee zit dan kan je er voor kiezen om een speurtocht te organiseren. Het kost je wel wat tijd om het vooraf te regelen, maar op deze manier houdt je de kinderen zoet voor een paar uur. Denk hierbij aan een speurtocht in het bos of in de duinen. Hierbij is het wel verstandig als er meerdere volwassenen aanwezig zijn voor het geval dat er iets gebeurt.

2. Afkoelen in een zwembadparadijs


Als het kinderfeestje in de zomer plaatsvindt, dan kan het erg warm worden als je voor een speurtocht gaat. Waar je kinderen gegarandeerd blij mee zult maken is een dag naar het zwembad. Kies liever voor een groot zwembad waar bijvoorbeeld meerdere glijbanen zijn en waar de kids ook buiten kunnen zwemmen. Een ideaal zwembad is waar ook een snackbar aanwezig is. Tijdens of na het zwemmen kunnen ze namelijk erg veel honger krijgen en dan gaat een patatje er goed in.


3. Of lekker in de tuin


Mocht jouw budget het niet toelaten om een groepje kinderen mee naar buiten te nemen, dan kan je er ook voor kiezen om gezellig thuis te blijven. Zorg voor voldoende (gezonde) snacks en drinken. Als je een tuin hebt dan kan je een springkussen huren, een zwembad neerzetten en/of een trampoline waar iedereen zich op kan vermaken.

Tip: superheldencape maken

Er is niets leukers dan knutselen met vriendjes en vriendinnetjes. Het bevordert niet alleen de creativiteit maar zorgt er ook voor dat de kinderen de hele middag lekker bezig kunnen zijn. Een leuke knutseltip is een superheldencape maken. Achteraf kunnen de kinderen ook nog eens de cape gebruiken om mee te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *