Educatief en leuk: een kralentafel

Zijn u kinderen vaak aan het vervelen en hebben ze al het andere speelgoed wel gezien, of wilt u uw tandartspraktijk een stuk aantrekkelijker maken voor kinderen? Dan zou u eens moeten overwegen een kralentafel aan te schaffen. U zou het vast nog wel herinneren uit uw eigen jeugd. De uren wachten op ouders waren ineens niet zo saai meer als er een kralentafel in bijvoorbeeld een kledingwinkel stond. Tegenwoordig zijn ze allen nog maar groter en leuker.

In uw eigen huis?

Jazeker. Uw eigen kralentafel voor thuis aanschaffen is helemaal geen gek idee. Kinderen zijn tijdens het spelen op een van zulke tafels bezig met denken. Het is dus goed voor de ontwikkelingen van de kinderhersenen. Als u er een besteld, krijgt u hem bij u thuisbezorgd. U zou het van tevoren eigenlijk niet tegen u kinderen moeten zeggen. Hun reactie zal de beslissing gelijk omzetten tot een topbeslissing. Deze kralentafels zijn zo gefabriceerd dat het veilig is voor uw kinderen. Dus nergens scherpe randjes of splinters. U kan uw kinderen dus met een gerust hart achterlaten in de speelkamer.

In de winkel?

Heeft u een eigen winkel of iets waar wel eens kinderen over de vloer komen is een kralenketting nooit een verkeerde aankoop. Kinderen zullen een goede herinnering aan u winkel overhouden en de volgende keer met een brede glimlach naar binnen lopen. Kinderen die zeuren zouden een groot aandeel kunnen hebben in de beslissing van de ouder of die de winkel verlaat of blijft.

Materiaal

Kralentafels zijn van hout gemaakt en worden op een juiste, kindervriendelijke manier bewerkt. De kralen zijn ook van hout en zijn om ijzeren stangetjes geregen. Er wordt altijd dubbel gecheckt dat er geen scherpe puntjes op de stangetjes zitten. Er zit tussen de stangetjes ook genoeg ruimte dat een kinderhand er nooit tussen geklemd kan raken. De kralen zijn sterk gemaakt dat ze niet kunnen breken en dus kunnen worden ingeslikt.

U kan ook gaan voor andere houten speeltafels:

  • Legotafel:
    • Voor de wat oudere kinderen is er een legotafel. Deze tafels worden gemaakt met een plastic lego plaat op de platte kant van de tafel. In de bakken aan de zijkant van de tafel liggen allerlei verschillende legoblokjes zodat de kinderen hun creativiteit kunnen uiten door verschillende creaties te maken met lego.
  • Duplotafel:
    • Dit is hetzelfde idee als de legotafel. Duplo heeft grotere stenen en is dus niet gevaarlijk voor jonge kinderen die lego misschien zouden doorslikken.
  • Kinderbankje:
    • Kinderen kunnen gaan zitten achter dit bureau en tekenen wat ze maar willen. Het nadeel van dit is dat kinderen vaak wel op bankje gaan kleuren. Daar kan helaas niks aan gedaan worden. Bent u bang dat als u deze aanschaft dat de kinderen op de muren of iets dergelijks gaan tekenen? Dan zou het verstandig zijn een andere speeltafel te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *