De belangrijkste tips met organiseren van een kinderfeestje

Een kinderfeestje; een horror voor de ene ouder en het aller leukste wat er is voor de andere ouder. Je gaat een kinderfeestje organiseren, maar waar moet je aan denken bij het organiseren van een kinderfeestje? Wat regel je en op welk moment regel je het? Hier vind 6 tips bij het organiseren van een kinderfeestje voor jouw kind.

  1. De activiteiten

Een kinderfeestje hoeft niet altijd buiten de deur te zijn. Thuis kan je het net zo leuk maken. Wanneer je tuin groot genoeg is kan je bijvoorbeeld een springkussen in huis halen. Springen op een springkussen is niet alleen dolle pret voor kinderen, maar is ook nog eens een actieve activiteit op het kinderfeestje. Het is goed voor de conditie, motoriek en speelplezier, dat is dus twee vliegen in één klap. 

  1. Prik een datum 

Het allerbelangrijkste om te doen bij het organiseren van een kinderfeestje, is het bepalen van een datum. Bespreek dit ruim op tijd met de ouder(s) van de uitgenodigde kinderen. Het is belangrijk dit op tijd te regelen, want er moeten toch echt groep kinderen op de zelfde dag en tijd bij elkaar zijn. De één moet naar sport, de ander is uit logeren en de ander gaat naar zijn opa en oma. 

  1. Uitnodigen

Wanneer je een datum heb, is het tijd om de uitnodigingen op post te gooien. De grote vraag is wel; maak je ze zelf, maakt je kind ze, maken jullie ze samen of koop je handige kant en klare uitnodigingen bij de boekhandel?

  1. Spelletjes voor het uitpakken

Kinderen vinden het altijd heel leuk om een cadeautjes uit te pakken en daar een spelletje van te maken. Er zijn verschillende spelletjes voor het uitpakken van cadeaus, denk bijvoorbeeld aan “warm, koud” of de jarige draait met dichte ogen in cirkel en pakt het cadeautje uit van degene die hij aanwijst. 

  1. Hoelang duurt het feest?

3 à 4 uurtjes is een mooie tijd voor kinderfeestjes, maar voor vier- vijfjarige is 2 à 3 uur lang genoeg. Houd rekening met de activiteiten en hoelang die zullen duren. Wanneer er ook gezellig samen gegeten wordt kan je rekening houden met een halfuur. Voor de ontvangst van de kinderen, het zingen en uitpakken van de cadeaus kan je rekenen op een halfuur à driekwartier. Verder is het per activiteit verschillend hoelang die duren. Verder is het belangrijk om na te denken over of je de kinderen zelf naar huis brengt of de kinderen door de ouders laat ophalen. 

  1. Uitdeelzakjes

Hoe leuk is het om nog een leuk uitdeelzakje mee te geven aan de uitgenodigde kinderen voor ze weggaan. Je kan ze met van alles vol stoppen. Denk aan snoep, lolly’s, kauwgomballen of andere traktaties. Je kan natuurlijk ook voor gezondere traktaties gaan. Bijvoorbeeld mandarijnen, een mueslireep, rozijnen in een doosje, een zakje groente chips of popcorn. Tegenwoordig kan je zelf kant en klare uitdeelzakjes kopen. Zo hoef je nergens bij stil te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *