party

3 tips voor het organiseren van een kinderfeest

Het organiseren van een kinderfeest kan best een klus zijn. Het vergt aardig wat tijd, om alles goed en veilig te laten verlopen voor de kleintjes. Kinderen hebben een rijke fantasie en zijn daarom de perfecte doelgroep voor een themafeest! Ben jij benieuwd op welke manieren jij een thema voor een kinderfeest kunt organiseren? Laat je dan inspireren door de volgende tips!

Tip 1: verzin een thema voor het kinderfeesten

Voor een kinderfeest kun je veel verschillende thema’s bedenken. Kies wel een thema waar zij veel gevoel bij hebben. Denk bijvoorbeeld aan hun favoriete film, favoriete dier, favoriete personage; je snapt denk ik wel de insteek. Met een themafeest kun je veel creativiteit uiten en hoe leuk is dat, om dat samen met jouw kind te doen? We laten jou in de volgende tips zien hoe.

Tip 2: betrek de kinderen in het proces

Het is niet zielig om je kinderen mee te laten helpen met het organiseren van hun verjaardagsfeestje. Sterker nog, kinderen vinden het juist leuk om volwassenen te helpen. Ze krijgen daardoor het idee dat ze serieuzer worden genomen, omdat ze mogen meedoen aan iets wat normaal alleen voor volwassenen is. Daarbij is het zowel voor het kind, als voor de ouder goed om samen tijd door te brengen. Je werkt hierdoor direct aan jullie band samen en daarbij ontwikkel je jezelf op creatief vlak. Zo kun je bijvoorbeeld samen met jouw kind de uitnodigingen maken.

Tip 3: activiteiten voor tijdens het feestje

Kinderen hebben veel energie die ze uit hun lichaam moeten krijgen. Het uitvoeren van activiteiten is daarom belangrijk voor ze. Je kunt op verschillende manieren dingen ondernemen tijden een kinderfeestje. We zullen een aantal opties voor je uitlichten.

Een grote hit tijdens een kinderfeestje, is om samen iets te bakken. Dit kunnen bijvoorbeeld koekjes zijn of muffins. Als je ervoor kiest om te gaan bakken, zorg er dan voor dat de kinderen lekker los kunnen gaan op de toppings van het gebak. Denk hierbij aan frosting, spikkels, chocoladevlokken en andere zoete versiersels. 

Kinderen zijn ook dol op spelletjes. Dit kunnen kleine spelletjes zijn, maar dit kun je ook groter aanpakken. Organiseer bijvoorbeeld een schattocht. Met een schattocht verstop je een object en laat je de kinderen dat object zoeken. Dit kun je doen aan de hand van raadsels en opdrachten.

Tot slot, is een zeer populaire activiteit voor kinderfeestjes om te gaan zwemmen. Een kaartje voor het zwembad is overigens niet duur. Afhankelijk van het bad, betaal je gemiddeld €5 per kaartje. Heb je een tuin? Leg dan in jouw tuin een map neer met water, zodat de kinderen daar overheen kunnen glijden met hun buik. Succes gegarandeerd!

Zoals je hierboven gelezen hebt, is er niet veel nodig om een leuk kinderfeest neer te zetten. Bedenk een thema rondom een onderwerp dat jouw kind helemaal geweldig vindt! Voor kinderen is het goed om actief bezig te zijn. Voor de activiteiten op het kinderfeest, kun je ervoor kiezen om met de kids koekjes te bakken, een spelletje te spelen of te gaan zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *