twee mannen voorbereid op festival met schoudertas

Goed voorbereid naar festivals

Reis je net het halve land af om eindelijk op dat ene topfestival te zijn, kom je er achter dat je iets belangrijks bent vergeten. Balen! Omdat wij ervaren festivalgangers zijn, weten wij waar je tegenaan gaat lopen. Daarom hebben wij vast een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Of je nu naar een weekender gaat of maar een dag: het ideale feest verdient een ideale voorbereiding!

Handige tassen

Niets is vervelender dan moeten dansen met je zakken vol sleutels, portemonnees, consumptiemuntjes en sigarettenpakjes. Ok, een tas zal je wel niet vergeten, maar toch is het handig van tevoren te bedenken wat voor soort tas je mee wilt meenemen. Je kunt bijvoorbeeld een grote tas meenemen waar je alles in meeneemt en die in je kluisje achterlaten. Voor de spullen die je wel meteen het festivalterrein mee op wilt nemen, zorg je voor een tweede, kleinere tas. Je wilt er natuurlijk wel een beetje leuk uitzien, dus denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie compacte schoudertas

Neem een powerbank mee

Je gaat hoogstwaarschijnlijk een heleboel foto’s en filmpjes maken, net als appen met je verloren vrienden die ook ergens het terrein zijn. Je batterij gaat dan ook ongetwijfeld hard op, dus een powerbank om hem zonder stopcontact op te laden is een dikke aanrader! 

Zorg voor warme en regenbestendige kleding

UIteraard wil je zo weinig mogelijk meenemen, maar pas op! Het weer kan zo omslaan, en later op de avond zullen de temperaturen vrijwel zeker dalen. Neem dus een dikke trui mee, en vergeet geen regenjas mee te nemen. Een poncho is natuurlijk ook een goede optie. 

Oordoppen

Je moet er even aan wennen, maar inmiddels is wetenschappelijk wel bewezen je oren teveel aan harde muziek blootstellen, slecht is voor je gehoor. Op latere leeftijd kan je hier last van gaan krijgen, en dat wil je niet. Zeker als je wat vaker gaat is het absoluut de moeite waard om in een paar goede oordoppen te investeren. 

Een zonnebril en zonnebrandcrème 

Als je je helemaal verliest in al het plezier en de muziek, kan je nog wel eens vergeten dat je een hele dag in de brandende zon bivakkeert. Zorg er dus voor dat je je goed insmeert en altijd een zonnebril bij je hebt! Een dure bril is zonde, want de kans is groot dat je hem verliest. 

Een extra setje kleding 

Behalve een warme trui en een regenjas is het geen overbodige luxe om minstens een extra shirtje mee te nemen. Leuk om er niet steeds hetzelfde uit te hoeven zien, maar vooral handig als je veel aan het zweten bent en wel een frisse start kan gebruiken. Ook een handdoek is daarom fijn. Hard dansen is hard werken! 

En verder?

Er is natuurlijk nog veel meer mee te nemen, maar we gaan er zomaar even van uit dat je dat zelf kunt invullen  Afhankelijk van hoe lang je gaat, neem je wel of geen toiletspullen en schoon ondergoed mee. De bovenstaande tips zijn dan ook vooral gebaseerd op dingen die erg handig zijn, maar vaak worden vergeten. Veel festival plezier! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *