Festival organiseren? Houd hier rekening mee!

Bij de organisatie van een festival dien je met verschillende factoren rekening te houden. Je wilt er zeker van zijn, dat iedere bezoeker het naar zijn of haar zin heeft! Daarbij wil je voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het uitvallen van de verlichting bij een festival die in de avond georganiseerd wordt. In dit artikel zetten we een aantal belangrijke zaken op een rijtje, waarmee je rekening dient te houden bij het organiseren van feestjes. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een noodaggregaat te huren? Niet alleen helpt het je een terrein verlicht te houden bij stroomuitval. Ook voorziet een noodaggregaat je van stroom om bijvoorbeeld de koeling werkend te houden. Door een dergelijk apparaat te huren hoef je vooraf geen grote investering te doen.

Zorg voor voldoende sanitaire voorzieningen

Sanitaire voorzieningen dienen op orde te zijn. Niet alleen wil je voldoende toiletten hebben, ook moeten ze fris en schoon zijn bij aanvang van het festival. Wanneer je gebruik maakt van toiletten binnen een pand, doe je er verstandig aan de afvoer vooraf te laten ontstoppen. Hier vind je meer informatie over het ontstoppen van de riolering. Deze preventieve maatregel is noodzakelijk om het overlopen van het toilet te kunnen voorkomen. Ook na afloop van een festival is het raadzaam om de afvoerleidingen te laten doorspuiten. Loodgieters hebben hier de benodigde hulpmiddelen voor.

Varieer in de hapjes en drankjes op een feest

Om het festival voor iedere bezoeker tot een succes te maken, is het slim om te variëren in de aangeboden hapjes en drankjes. Kies bijvoorbeeld niet alleen voor alcoholische dranken, maar zorg ook voor voldoende fris. Daarbij kun je zorgen voor een snack uit de frituur, maar bijvoorbeeld ook voor simpelere hapjes zonder vlees. Het is van het type festival afhankelijk, welke hapjes en drankjes passend zijn. Bij evenementen met een groot aantal bezoekers is het slim om met bandjes te werken. Op deze manier weet je zeker dat mensen onder de 18 jaar geen alcoholische dranken nemen. Je wilt als organisator van het festival voorkomen dat je achteraf een boete krijgt.

Huur speelattributen voor het festival

Naast de hapjes en drankjes is het slim om speelattributen te huren voor het festival. Zo trek je een groter publiek! Kinderen vinden het heerlijk om gedurende de dag op bijvoorbeeld een springkussen te kunnen spelen. Er zijn op internet verschillende aanbieders van deze speeltoestellen te vinden. Wees op tijd met het reserveren hiervan, om er zeker van te zijn dat ze nog beschikbaar zijn op de dag van je festival.

Begin tijdig met het aanvragen van vergunningen

Voor het organiseren van een festival heb je in veel gevallen een vergunning nodig. Op de website van de gemeente waarin het feest georganiseerd wordt kun je meer informatie vinden over de noodzaak van een vergunning. Wees je ervan bewust dat omwonenden mogelijk niet direct instemmen met het festival. Zij zullen mogelijk bezwaar aantekenen tegen het feest. Door tijdig aan dit proces te beginnen vergroot je de kans dat het feest ook daadwerkelijk door kan gaan op het gewenste evenemententerrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *