Bereid je voor op een festival met deze tips

Het festivalseizoen is ondertussen alweer een tijdje bezig, en toch zijn we pas net begonnen… Er komen nog gigantisch veel festivals aan, groot, klein, 1 dag of meerdaags. Denk aan WooHah festival, Tomorrowland, Lowlands, Mysteryland en Lollapalooza als een aantal van de grootste festivals in de buurt. Om soepel al die dagen door te komen zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat jij voor, tijdens en na het festival een top tijd kan hebben.

Tip #1: De groep bij elkaar houden en loslaten

Zorg in een groepsapp ervoor dat je alvast een aantal zaken met je festival groep bespreekt, wie neemt wat mee? Hoelaat vertrekken? Etc. Op die manier verminder je de kans om voor verassingen te staan, dingen te vergeten en is alles duidelijk. Daarnaast is het handig om op het festival een verzamelpunt af te spreken per podium dat je bezoekt. Sommige festivals, zoals WooHah, kunnen wat wilder zijn en dan kan je elkaar kwijt raken tijdens het optreden. Om je telefoon batterij te besparen is het handig om een punt te hebben waar je heen kan om elkaar makkelijk weer te kunnen vinden.

Loslaten hoort er op festivals ook bij, is je groep groter dan 5 of 6 dan kan je je wel een los laten. Zo kom je meer in contact met de omgeving, anderen die komen namelijk met dezelfde interesse naar het festival als jij.

Tip #2: Zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen

Wanneer je naar een festival gaat wil je natuurlijk alle leuke momenten vastleggen. Als je batterij niet lang mee gaat is het hartstikke vervelend. Zorg voor het festival dat je batterij gerepareerd wordt door Thephonelab zodat je alles kan vastleggen. Daarnaast is een kapotte batterij op een festival ook onhandig want stel je voor dat je je vrienden kwijtraakt. Liever geen batterij reparatie neem dan een powerbank mee!

Tip #3: Die kater… proberen voorkomen? Of een remedie?

Iedereen heeft zo z’n rituelen om een kater tegen te gaan of er weer snel van af te zijn. De alcohol onttrekt vocht aan je lichaam en hierdoor krijg je hoofdpijn. Gecombineerd met de brakheid en moeheid resulteert in een kater. Voorkomen kan je door simpelweg tussen elk drankje een glas water te nemen. Hierdoor blijft je vocht gehalte op pijl en zal je dus een stuk minder last hebben van het verloren vocht omdat je dat bij blijft vullen. Ga je toch voor het oplossen? Eet een banaan, die zit vol kalium en helpt je lage bloedsuikergehalte weer op peil te krijgen, en blijf gedurende de dag veel water drinken.

Tip #4: De bekende oordoppen uiteraard

Op een festival stel je jezelf bloot aan over het algemeen harde muziek, niet voor eventjes maar voor een paar uur… Op een meerdaags festival gebeurt dit dus zelfs meerdere dagen. Jarenlang was het idee dat ze niet echt nodig waren, maar zo langzamerhand zie je bij elk concert en festival oren vol schuimpjes, dopjes en plugjes.

Tip #5: Voetverzorging voor die lange dagen

Bij een festival kan je niet zeggen geef mij maar even een stoel ik geniet zittend wel verder… Je staat, loopt en springt de hele dag en dat is nou eenmaal een klap voor je voeten. Door het gebruik van een Scholl inlegzool sta je beter in je schoenen, en word de kracht dus beter op je voet verdeeld. Een gelzool zorgt nog voor extra demping ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *