Bereid je je goed voor op een meerdaags festival

Ga je naar een festival? Vaak kijk je hier naar uit. Het is even lekker om los te gaan en ergens anders te zijn dan school of werk. Maar een leuk festival vergt vaak ook een goede voorbereiding. In eerste instantie denk je dat dit niet hoeft, maar als je daar bent en het is dertig graden zoek je toch manieren om het aangenaam voor jezelf te houden. Hieronder staan dus enkele tips ter voorbereiding voor een geslaagd feestje.

Voorkom hielspoor

Door lange dagen te maken op het festivalterrein belast je je voeten behoorlijk. Wist je dat 10 procent van de vrouwen last krijgt van hielspoor? Hielspoor is een verkalking van je hiel, wat tot een ontsteking kan leiden. Wanneer je hielspoor hebt worden de kwalen snel erger. Bij staan, lopen (laat staan dansen) krijg je erg last.

Zeker als je je op een dag je voeten enorm belast, zoals tijdens het hardlopen of het bezoeken van een meerdaags festival, wordt de kans op hielspoor vergroot. Draag daarom schoenen met goede zolen en gebruik inlegzolen. Inlegzolen tegen hielspoor vermindert de kans op pijnlijke voeten aanzienlijk, omdat inlegzolen zorgen voor een betere voetbed en demping. Let bij het kopen van inlegzolen erop dat de zool een zacht laagje heeft.

Wat doet het weer vandaag?

Wat minstens zo belangrijk is is om te kijken naar het weer. Kijk hierbij niet alleen naar het gemiddelde, maar ook naar het temperatuurverloop en de gevoelstemperatuur. Zo weet je bijvoorbeeld in de avond of je een extra vest mee moet nemen! Verder moet je je echt hier naar kleden. Schroom niet om een regenjack mee te nemen. Je hebt er namelijk alleen jezelf mee als je urenlang doorweekt bent!

Wordt het warm weer? Bereid je dan extra goed voor. Koop bijvoorbeeld een zonneklep. Neem ook niet al te veel spullen mee, want dit zorgt alleen maar voor extra ballast. De belangrijkste tip is om voldoende water te drinken. Hier ben je waarschijnlijk al bewust van, maar het is goed om hierbij stil te staan. Drink om een dag gerust 2 tot 3 liter water. Je zal je verbazen hoeveel calorieën je namelijk verbrand op een festival!

Welke handige spullen voor festivals vergeet je al snel?

Verblijf je meerdere dagen op het festivalterrein? Dan zal je spullen als een pinpas en een zonnebril niet makkelijk vergeten. Wel zijn er genoeg andere spullen, waar je misschien niet aan hebt gedacht, maar wel reuze handig zijn:

  • Kies voor een slotje voor je tent! Terwijl jij lekker aan het feesten bent kunnen er genoeg (dronken) onbevoegden in je tent komen. Met een cijferslotje is dit als snel te voorkomen;
  • Heb je het volgende ook wel eens meegemaakt: koop je een drankje op het festival met de bedoeling om de fles later weer te gebruiken, wordt het dop eraf gehaald! Dit is natuurlijk zonde als je het flesje nog een keer wilt vullen. Daarom is het slim om dopjes vanuit huis mee te nemen.
  • De hele dag door feesten is net topsport! Je zit aan het einde van de dag onder zweet. Op festivals is het bij de douches vaak ontzettend druk. Daarom is het slim om washandjes, droogshampoo en deo mee te nemen. Zo begin je weer fris aan de volgende dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *