Zo zorg je ervoor dat je kind meer gaat buitenspelen

In de huidige samenleving waarin werken vanuit huis de nieuwe norm is geworden en kinderen al maanden vanuit huis les krijgen, kunnen de muren op je af beginnen te komen. En niet alleen op jou – ook op je kinderen. Hoe leuk is het dan om een eigen speelhuisje of een eigen speeltoestel aan te schaffen voor je koters? Speeltoestellen zijn een uitgelezen kans om kinderen meer naar buiten te krijgen en contact te laten maken met andere kinderen die in de buurt wonen. Je kunt de speeltoestellen eenvoudig bij je in de tuin plaatsen. Dit kan een bedrijf voor je doen maar je kunt er ook voor kiezen om zelf de toestellen in elkaar te zetten. Wellicht is het leuk om de kinderen te verrassen met hun eigen toestel. Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar buitenspelen is heel erg belangrijk voor kinderen. Er zijn vele voordelen verbonden aan regelmatig buitenspelen. Ben je benieuwd naar deze voordelen? Lees dan zeker even verder in deze blog.

Het belang van regelmatig buiten spelen

Hoe zorg je er nu voor dat je kinderen meer naar buiten gaan in plaats van heel de dag achter een scherm te zitten? Kinderen spelen (jammer genoeg) veel minder buiten dan twintig jaar geleden. Dit heeft mede te maken met alle technologische ontwikkelingen van de laatste jaren. Dit staat niet stil en gaat alsmaar door. Nu ook thuis onderwijs steeds normaler wordt, is het van groot belang dat je kinderen regelmatig even naar buiten gaat. Niet alleen voor hen, maar ook voor jezelf is dat ontzettend belangrijk.  Buiten spelen maakt een kind socialer en sterker. Verder is spelen in de buitenlucht erg goed voor de beweging en de gezondheid. Het kan daarom een praktische oplossing zijn om een eigen speeltoestel of speelhuisje te kopen. Of wat dacht je van een speelhuisje op palen? Andere kinderen uit de buurt kunnen dan gezellig met hen spelen. Geef als ouder dan ook het goede voorbeeld en vergezel hen zo nu en dan of trek er samen of met het gezin op uit. Een wandeling bijvoorbeeld heeft ook vele gezondheidsvoordelen. Ook een picknick bij een mooi natuurgebied kan een optie zijn. Op die manier zien kinderen ook nog eens iets van de mooie natuur.

Een dik pak sneeuw als extra stimulans

Ook met de sneeuw die de laatste dagen is gevallen kan het een extra stimulans zijn om met kinderen naar buiten te gaan of hen te laten spelen in hun eigen speelhuisje. Natuurlijk mag een sneeuwpop of een sneeuwengel ook echt niet ontbreken in de achtertuin. Wanneer je kind dat leuk vindt, kan hij of zij gezellig wat buurtkinderen uitnodigen. Jammer genoeg niet te veel vanwege de huidige corona maatregelen. Daarnaast kun je, om het schermtijd van je kind te verminderen en het buiten laten spelen meer te stimuleren, ook afspraken maken over de schermtijd. Dit kan bijvoorbeeld door een limiet te stellen aan de tijd dat je kind aan de iPad of een ander elektronisch apparaat spendeert. Goede afspraken maken en vertrouwen zijn hier de sleutelwoorden. Door de aanschaf van een speelhuisje met glijbaan of een speeltoestel is het ook mogelijk zelf een oogje in het zeil houden wanneer dit toestel in de (achter) tuin wordt neergezet. Het toestel kan naast de achtertuin ook worden geplaatst in een andere ruimte, bijvoorbeeld binnen in een extra speelkamer. Door stevig materiaal blijft het toestel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *