Party kleding

Welke kledingstijl past bij jou?

Wie gebeurt het niet: je ziet iemand in een geweldige outfit en je denkt maar één ding: die moet ik ook hebben. Trek je vervolgens precies hetzelfde aan, valt het resultaat toch tegen. Wat bij die andere persoon nog klassiek en tijdloos leek, maakt jou vooral saai en kleurloos. Hoe komt dat toch?

Trek aan wat bij je past

Welke kleding het best bij je past, heeft o.a. te maken met je uiterlijk. De tint van je huid, de kleur van je ogen, je haarkleur: al deze zaken spelen mee als het gaat om hoe bepaalde kleding bij jou staat. Dat zal je ook vast wel herkennen: er zijn vast en zeker kleuren waarvan je weet dat ze je geweldig staan, terwijl er tegelijk ook tinten staan waar je nooit mooi mee voor de dag komt. De ene persoon ziet er stralend en chique uit in oranje, terwijl het bij de ander toch lijkt alsof er ieder moment een wedstrijd van het Nederlands elftal kan beginnen: niks chiques aan.

De enige manier om te ontdekken welke kleuren het beste bij jou passen, is door heel veel te proberen. Natuurlijk, je kunt ook een kleurenexpert om advies vragen, maar vaak is het veel leuker om zelf wat te experimenteren en uit te proberen. Zo zal je waarschijnlijk ontdekken dat er maar weinig kleuren zijn die je écht niet staan: er is vrijwel altijd wel een tint van deze kleur te vinden die wel precies bij je past. Het ene oranje is het andere niet, daar zit een wereld ban verschil tussen.

Zoek je eigen stijl

Veel vrouwen hebben in de loop der jaren een eigen kledingstijl ontwikkeld, bewust of onbewust. Misschien ben jij wel iemand die als het even kan een leuk jurkje aantrekt, of zich niet compleet voelt zonder een mooie shawl. Kun je jezelf uittekenen in een jeans met een stoer truitje, of juist in zachte materialen en neutrale tinten.

Als het om kledingstijl gaat is er maar één ding dat belangrijk is: jouw voorkeur. Bekijk zelf wat je graag draagt, waar je je comfortabel in voelt. Wil je het een beetje systematisch aanpakken, zorg dan voor een aantal mooie basisstukken en vul deze ieder seizoen aan met wat trends. Veel Nederlandse vrouwen zijn dol op Scandinavische merken, dankzij hun rustige, eenvoudige stijl. Moss Copenhagen is hier een goed voorbeeld van: rustig, tijdloos en goed te combineren. Maar wist je ook dat er ook Scandinavische merken zijn die veel meer uitgesproken zijn? Soaked in Luxury bijvoorbeeld, is echt een merk voor iemand die graag kiest voor opvallende designs. Deze merken onderling combineren kan natuurlijk ook, zo creëer je echt je eigen stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *