Wat kost een coverband voor je bedrijfsfeest? | Vind hier jullie feestband

Jij organiseert een bedrijfsfeest en wilt daar natuurlijk een spetterende coverband voor boeken. Maar eerst wil je het budget even goed in kaart brengen, want naast die band zijn er nog een hele hoop andere zaken die met het kostenplaatje moeten worden meegerekend. Hoe veel een coverband gemiddeld kost? Dat lees je hier. Maar ook geven wij tips over waar je jouw coverband het best kan boeken.

Grootte van de coverband
Het aantal bandleden is natuurlijk een bepalende factor in de hoogte van de prijs. Over het algemeen zijn bandjes met veel bandleden duurder dan die met minder bandleden. Bepaal op basis van de locatie en het aantal genodigden hoe groot de band moet zijn. Als je event plaats vind op een ruime locatie met veel aanwezigen is het zeker de moeite waard om een grotere band te kiezen als je budget dat toelaat. Een grotere band maakt natuurlijk ook meer impact. Heb je een klein budget, maar een grote locatie of een groot publiek? Ga dan voor een band met minder bandleden en check met de band hoe zij zichzelf kunnen versterken op een manier die werkt voor zowel de locatie als het aantal genodigden.

Techniek kosten
De band hanteert en bepaalde prijs, maar niet in alle gevallen worden de techniek kosten daar in meegenomen. Sommige bandjes worden namelijk ook wel eens geboekt zonder techniek erbij. Bijvoorbeeld als er al techniek op de locatie aanwezig is of als het evenement zo kleinschalig is dat techniek helemaal niet nodig is. Houd hier dus rekening mee. Vraag als je techniek nodig hebt aan de band om de totaalprijs inclusief techniek, en eventuele BTW en reiskosten, zodat je een goede indicatie hebt van de prijs.

Gemiddelde kosten coverband
Voor een optreden van een kleine coverband van 4 personen ben je gemiddeld 1000 a 2000 euro kwijt. Prijzen kunnen natuurlijk verschillen in opbouw, dus als de band boven je budget zit zou je kunnen kijken naar de mogelijkheden in het aantal minuten dat de band speelt.
Voor een iets grotere coverband met 5-6 personen betaal je ongeveer 2000 a 3000 euro voor een uur. Voor een grote coverband van 9 tot 11 personen moet je al snel denken aan 3000 a 5000 euro voor een uur. Maar dit is dan ook onwijs indrukwekkend en zeker de moeite waard als je een groot publiek op je event hebt staan.

Waar boek je die betaalbare coverband dan?
Natuurlijk niet bij een traditioneel boekingskantoor die nog eens 60% bovenop de prijs gooit. Voor een eerlijke transparante prijs kan je het best een kijkje nemen op de online marktplaats voor het boeken van live muziek: Plugify. Plugify is een online platform met vraag naar en aanbod van live muziek. Je kan op de website gemakkelijk filteren en zoeken op jouw favoriete muzikale voorkeuren en budget. Vervolgens kan je de artiestenpagina’s met video’s bekijken en zie je gelijk wat de totale kosten zullen worden inclusief techniek, eventuele BTW en reiskosten. Daarnaast staan er reviews van mensen die de artiest eerder hebben geboekt op de artiestenpagina’s. Als je geheel vrijblijvend klikt op de knop ‘Check beschikbaarheid’ sta je direct in contact met de artiest. Als je besluit te boeken kan dat eenvoudig online of met een factuur. Ideaal dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *