Wat je moet voorkomen bij het organiseren van een huisfeest

Het is heerlijk om een feest te organiseren. Het feest thuis vieren is een goede optie. Het scheelt in de kosten en het is een stuk gemoedelijker. Wel moet er op een aantal zaken gelet worden. We delen graag onze tips om er een mooi feest van te maken. 

Een goede internetverbinding

Natuurlijk moet je voorkomen dat er geen internet is. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede router. Hier worden een paar goede opties genoemd. Het is belangrijk zodat de muziek vanaf de smartphones afgespeeld kan worden. Het is heerlijk om iedereen zijn favoriete muzieknummer te laten spelen. Het internet kan een feestje maken of breken. 

Zet niet alle drank op tafel 

Bij een feestje in huis is het handig om iedereen zelf zijn drinken en eten te laten pakken. Waak er echter voor om alles direct klaar te zetten. Iedereen moet niet in overdaad aan de drank gaan. Het is goed om het te doseren. Bouw het feest op en zet de sterke drank pas later op tafel. Begin met de thee en koffie en pas later met de drank. Ook voor de hapjes is dit verstandig. Houdt het allemaal goed in de gaten en doseer de hapjes over het hele feest. 

Vier het feest met bekenden

Wanneer je thuis een feest gaat vieren is het beter om alleen bekenden uit te nodigen. Mensen die je wat beter kent kunnen wel uit hun bol gaan. Het is echter niet nodig om bang te zijn dat ze alles vernielen. Ze zullen zich gedragen. 

Maak er geen project X feest van 

Het is belangrijk om niet overal aan te kondigen dat er een feest gegeven wordt. Het is belangrijk om controle te houden over het aantal mensen wat er op het feest komen. Wanneer iedereen er lucht van krijgt en vrienden ook vrienden uitnodigen dan is het eind zoek. Zeker wanneer die vrienden ook weer vrienden uitnodigen. Het is een viraal effect wat niet zo positief is. Het is natuurlijk belangrijk om dit te voorkomen.

Het juiste aantal decibellen

Houdt bij een feest ook in de gaten hoeveel muziek er gemaakt wordt. Het is niet erg om een beetje muziek en geluid te maken. Het is echter wel goed om de decibellen in de gaten te houden. Het is belangrijk om ook na het feest nog goed met de buren overweg te kunnen. Kondig het even aan bij ze en laat de muziek na tien uur ‘s avonds niet te hard staan. 

Zorg voor voldoende eten en drinken

Het ergste is natuurlijk wanneer er een feest is en de gasten niet voldoende eten en drinken krijgen. Het is niet de bedoeling om het feest te stoppen als het bier of de drank op is. Het is belangrijk om ook voldoende hapjes en eten te hebben. Wanneer de mensen zelf hun pizza’s of snacks gaan bestellen is dit een ongezond teken. Toch? Door voldoende eten en drinken te hebben is het mogelijk om het iedereen naar de zin te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *