Wat drink je op je examenfeest?

Je bent geslaagd, de vlag hangt uit en de tijd van hard leren en ploeteren is voorbij. Dat wil je natuurlijk vieren met een groot feest! En een examenfeest is natuurlijk niet compleet zonder een borrel en een borrelhap. Op examenfeesten wordt meestal bier, (witte) wijn, mixdrank en frisdrank gedronken en meestal weet je van je vrienden wel wat ze graag drinken. Qua bier en frisdrank zul je dan ook meestal niet snel de plank misslaan maar wat betreft wijn: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij hebben daarom drie wijnen voor je uitgezocht die gangbaar zijn en het daarom altijd goed doen op een feestje.

Prosecco

Een fles bubbels mag op je feestje natuurlijk niet ontbreken! Prosecco is een heerlijke frisse bubbelwijn die ieder feestje nog feestelijker maakt. TIP: doe een paar bevroren aardbeien of bosbessen in je glas prosecco om deze nog feestelijker te maken.

Rosé

Of het nou bij een maaltijd is, op het strand of op je examenfeest. Een glas rosé is altijd goed! De meeste mensen zien rosé als een zomerse wijn, maar deze wijn is ook prima te drinken in de winter. Ook hier kun je prima wat bevroren fruit in doen om de wijn lekker koud te houden.

Merlot

Voor de liefhebbers van rode wijn is Merlot uitstekend. Merlot is een wijn die bekend staat om zijn zachte en toegankelijke stijl. De wijn is niet al te zwaar en dus perfect voor elk feestje. Heerlijk bij een toastje met brie of blokje oude kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *