Oktoberfest

Wat draag je naar een Oktoberfest?

Wanneer jij in Oktober een bezoekje brengt aan Duitsland kan je het niet maken om geen bezoek te brengen aan een van de Oktoberfest evenementen. Het is een traditie vol met bier en schlagermuziek. Iedereen is in een goede stemming en iedereen is verkleed in passende Oktoberfest stijl. Mocht het de eerste keer zijn dat jij dit feest bezoekt, dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de do’s en don’t op het gebied van kleding.

De kleding voor vrouwen: Heidi

Vrouwen en mannen dragen beide hun eigen kostuum. In het geval van de vrouwen wordt er vaak verwezen naar de Heidi-Dresscode. Het kostuum van vrouwen is erg klassiek, maar zeker feestelijk. Het is een traditionele jurk die normaliter tot de enkels komt, maar tegenwoordig is het ook te vinden in een kort formaat. Deze jurk is voorzien van een wit schort. Onder de jurk dragen de vrouwen een witte blouse. Deze is zowel verkrijgbaar met een laag decolleté als een hoog. Om de outfit af te maken, draag je een paar comfortabele schoenen. Tijdens het Oktoberfest sta je de hele dag door flink te dansen en te springen, dus hoge hakken wil je het liefst vermijden.

De kleding voor mannen: Günther

Mannen hebben een kostuum wat volledig aansluit bij de stijl van de vrouwen. Dit kostuum wordt ook wel de Günther-Dresscode genoemd. In plaats van een jurk, dragen de mannen een lange broek. Allereerst trekken mannen een klassiek witte of een. geruite overhemd aan. Deze mogen korte of lange mouwen hebben, maar moeten altijd knoopjes hebben. Over de blouse dragen mannen de klassieke lederhosen, zoals je die in de webshop van Lederhosenwinkel kunt vinden, die voorzien is van een set bretels die over de blouse komen. Onder de lederhosen draag je neutrale sokken. De echte Oktoberfest vierders hebben bijpassende klassieke schoenen, maar de meeste feestgangers dragen er neutrale zwarte of bruine schoenen onder. Vergeet niet een geweldige alpenhoed aan te schaffen om de outfit compleet te maken. De hoed is altijd optioneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *