Waarom een chafing dish onmisbaar is voor een bedrijfsfeest

Je kent het wel: je hebt alles tot in de details uitgewerkt voor het aanstaande bedrijfsfeest. Een bedrijfsfeest is de ideale gelegenheid om je van je beste kant te laten zien. Daarom wil je zorgen voor een onuitwisbare indruk bij het personeel. Een belangrijk aspect bij een bedrijfsfeest is het warme buffet. Want hoe zorg je ervoor dat het warme buffet warm genoeg blijft, totdat iedereen voldoende heeft gegeten? Heb je al aan een chafing dish gedacht?

Wat is een chafing dish?

Om ervoor te zorgen dat het warme buffet op temperatuur blijft kan je gebruik maken van chafing dishes. Een ander woord voor chafing dish is ook wel een warmhoudbak. Deze warmhoudbakken zijn gemaakt van roestvrij staal. Deze bakken maken gebruik speciale inzetpannen. Deze pannen zijn vrij gemakkelijk schoon te maken en roesten niet. Daarnaast zijn ze ook enorm praktisch: ze zijn erg makkelijk te gebruiken en kunnen in worden gezet bij het bereiden van diverse gerechten.

Hoe maak je gebruik van een chafing dish?

Een chafing dish is waarschijnlijk niet iets waar je dagelijks gebruik van maakt. Om ervoor te zorgen dat je veilig gebruik maakt van de warmhoudbakken, hebben we een aantal handige tips opgesteld.

  • Maak gebruik van een vochtige doek om eventuele stof van de voedselbakken te verwijderen.
  • Vul de bakken met warm water. Zorg ervoor dat de bakken net zo vol zijn dat ze net niet gaan drijven.
  • Zorg voor een stabiel ondergrond. Bovendien moeten de waterbakken aan de buitenkant droog zijn. Zowel de zijkanten als de onderkant moeten droog zijn.
  • Maak je het blikje brandpasta open? Zorg dat je het blikje meteen in de houder plaatst, zodat je het blikje niet onnodig laat slingeren. 
  • Steek je de pasta aan? Plaats de blik onderaan in de houder en steek de pasta aan. Het blikje dient volledig geopend te zijn. Vervoer geen brandende pasta in de houder. 
  • Na ongeveer 30 minuten kan je pas de voedselpan in de waterpan zetten. 
  • Tijdens het serveren van het eten is het van belang om de deksel weer op de pan te plaatsen. Dit voorkomt dat het eten zal uitdrogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *