Voorkom deze problemen tijdens een feestje

De organisatie van een leuk feestje vergt de nodige voorbereidingen. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende drinken en lekkere hapjes! Ook is het leuk om speeltoestellen te huren of spelletjes uit te werken voor jongere bezoekers van je feest. Denk aan een springkussen, een trampoline of bijvoorbeeld een van de vele balspellen. Er zijn op internet meerdere partijen te vinden, waar het huren van deze speeltoestellen tot de mogelijkheden behoort. Zo hoef je hier vooraf zelf niet in te investeren. Buiten het feestje om zal je het springkussen immers niet of maar weinig gebruiken. 

In dit artikel zetten we verschillende zaken voor je op een rijtje. Waaraan heb jij al gedacht voor de organisatie van je feest? Heb je bijvoorbeeld al een grote tent gehuurd? Het huren van een tent is noodzakelijk om het feest ook bij slecht weer door te kunnen laten gaan. Daarbij biedt een tent beschutting tegen de wind, als het in de avond kouder wordt.

Zorg dat de elektriciteit niet uit kan vallen

Zeker bij grotere evenementen is het belangrijk dat de stroomvoorziening blijft werken. Een zware belasting van de meterkast in huis of een evenementenhal kan voor een overbelasting zorgen. Het gevolg van een overbelasting is een stroomstoring. Een elektromonteur kan je adviseren over de belastbaarheid van een meterkast in huis. Wanneer blijkt dat deze niet bestand is tegen de hevige belasting tijdens een feestje, doe je er verstandig aan om een aggregaat te huren. Net als bij de speeltoestellen, zijn er ook voor de huur van een aggregaat diverse online partijen te vinden. In sommige gevallen kun je een lichtmast met aggregaat huren. Zo weet je zeker dat het terrein altijd verlicht is!

Schaf een mix van dranken en hapjes aan

Tijdens een feestje moet er geproost kunnen worden. Zorg daarom voor een ruim aanbod aan lekkere drankjes. Varieer hierbij in alcoholische en non-alcoholische dranken. Bij feestjes voor kinderen is het vanzelfsprekend niet nodig om wijn, bier of sterke drank in huis te halen. Ouders van deze kinderen nemen vaak genoegen met een non-alcoholische versnapering. Niet alleen de dranken moeten worden aangepast op het publiek. Doe dit ook voor de hapjes! Maak bijvoorbeeld fruitspiesjes voor kinderen, bak pannenkoeken en poffertjes, enzovoorts. Voor ouderen kun je schaaltjes met nootjes bereiden en bijvoorbeeld lekkere rolletjes met zalm en roomkaas maken.

Ontstop de afvoerleidingen voor een feest

Zo vervelend als het uitvallen van de stroom kan zijn, zo vervelend is ook een verstopping van de afvoer. Zeker bij grote feesten krijgt de afvoer het zwaar te belasten. Door de afvoerleidingen voorafgaand aan een groot evenement door te laten spuiten, ga je een verstopping tegen. Een loodgieter kan hierbij de helpende hand bieden. Eventueel zou je met een trekveer en wat soda zelf een poging kunnen doen tot het ontstoppen van de afvoer. Een alternatief is het huren van toiletcabines. Hierin wordt de ontlasting van bezoekers opgevangen in een reservoir. Een verstopping van de afvoerleiding is hierdoor niet langer mogelijk. Ook handig wanneer je het feest op bijvoorbeeld een groot weiland of soortgelijk grasveld organiseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *