Trouwen: wat moet je regelen en wanneer?

Wow! Je houdt van elkaar en je gaat trouwen. Het is heerlijk om weg te dromen van de mooiste dag in je leven. Het is een zeer bijzondere dag waar je volop van zult genieten. Voordat het echter zover is, is het wel belangrijk om een aantal zaken te regelen. Het begint allemaal met het prikken van een trouwdatum. Kies een jaargetijde of maand waarin je wilt gaan trouwen. Vervolgens is het belangrijk om de juiste dag te kiezen. Het is de start om de bruiloft te regelen. 

De locatie

Het is belangrijk om een goede locatie te hebben voor het feest, de gezamenlijke lunch en het diner van de bruiloft. Bepaal ook hoeveel mensen je wilt gaan uitnodigen. Het heeft een impact op de locatie en ook op het budget. Kies een plek waar je allebei het juiste gevoel bij hebt. Kies ervoor om samen te gaan kijken. Het is een mooi proces om de verschillende locaties te bekijken. 

De plechtigheid

Waar ga je trouwen? Wordt het stadhuis gekozen? Of ga je naar de kerk? Of naar een speciale locatie samen met een trouwambtenaar? Kies een locatie die bij je cultuur en geloof past. Kies voor een romantische plek om te genieten van de trouwerij. Denk ook aan de mogelijkheden om er mooie trouwfoto’s te maken. 

De bruidsfotograaf

Investeer in een goede bruidsfotograaf. Bruidsfotografie Rotterdam bijvoorbeeld laat zien hoeveel beter het is om een professionele fotograaf in te schakelen. De foto’s zullen tien keer beter zijn. Het is een investering om vele jaren later de dag opnieuw te beleven. Het is een dag die je keer op keer weer wilt beleven. Met mooie foto’s is dit mogelijk. Het is ook een idee om een video te laten maken van de trouwdag. Het is goed om te kiezen voor kwaliteit en vakmanschap. Het hoeft trouwens niet per se een fotograaf te zijn uit de eigen gemeente of stad. Het kan een bruidsfotograaf zijn welke van de andere kant van het land komt om de mooiste foto’s te maken.

Het feest en het entertainment

Bij een bruiloft hoort een feest. Het is belangrijk om een goede taart te hebben en daarnaast ook de juiste muziek. Het entertainment kan het feest maken of breken. Het is goed om te kijken naar de mogelijkheden en om de juiste keuzes te maken. Bezoek een bruidsbeurs om meerdere bands te beluisteren. Kijk ook of iemand in je omgeving een tip kan geven. 

Het budget

Uiteindelijk zijn eigenlijk alle zaken en keuzes van de trouwringen tot aan het bedankje op het feest afhankelijk van het budget. Kies voor een budget wat je kunt behappen. Het is de mooiste dag van je leven. Het is niet de bedoeling om daarna op een houtje te bijten. Ook dan is het belangrijk om normaal door te leven. Een lening nemen kan natuurlijk ook om daarna in termijnen de bruiloft af te betalen. Het is gezien de lage rentestanden nog niet eens zo’n gek idee. Veel mensen zullen het je waarschijnlijk afraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *