Stap voor stap het toilet schoonmaken

Het toilet is misschien wel één van de belangrijkste dingen in huis om schoon te maken. Deze deel je namelijk waarschijnlijk met meerdere mensen, en wordt elke dag meerdere keren door iedereen gebruikt. Echt fris is het dus niet. Des te belangrijker het is om hem goed schoon te maken dus. Ben je geen ster in schoonmaken en doe je eigenlijk maar wat? Lees hier stap voor stap hoe je het toilet écht goed schoonmaakt!

Het echte schoonmaakwerk

Begin altijd eerst met het doorspoelen van het toilet. Pak daarna een emmer en voeg hier sanitairreiniger aan toe, bijvoorbeeld die van Taski. Doe wat onverdunde sanitairreiniger in de pot en borstel dit goed in. Laat de borstel hierna staan in het toiletwater zodat ook deze goed schoon wordt. Maak nu alles schoon met een doek, van de deurklink tot de wandtegels en de wastafel. Het toilet zelf komt hierna pas. Hierna kun je weer de borstel gebruiken om al het vuil in de pot nog een keer weg te halen. Spoel de borstel en zet hem terug in de houder. Maak de wc-bril en de buitenkant van de pot nu goed schoon. Als laatst is de vloer aan de beurt. En klaar is kees!

Tips voor een net toilet

Een opgeruimd toilet zorgt ook sneller voor een schoon toilet. Laat niks slingeren en zet alleen de nodige dingen neer in de ruimte. Denk hierbij aan toiletpapier, een extra wc blokje, toiletborstel, een luchtverfrisser, handzeep, een handdoekje, eventueel schoonmaakmiddelen, een prullenbakje en vrouwelijke producten. In principe heb je verder niks nodig op het toilet. Wil je er toch nog andere dingen kwijt? Een wastafel met opbergruimte eronder biedt uitkomst. Hier kun je van alles kwijt zonder dat het rommelig lijkt. Er is dan voldoende plek voor alles wat je kwijt wil, van handdoekjes tot extra zeep en schoonmaakmiddelen.

Decoreer het toilet

Je mag best een beetje je best doen om het toilet een mooie, sfeervolle ruimte te maken. Je bent er tenslotte meerdere keren op een dag. Hang bijvoorbeeld leuke foto’s aan de muur of plaats er een klein schilderijtje. Maak plek voor mooie decoraties, zoals een klein beeldje of een leuk (nep) plantje. Zet die op een plankje bijvoorbeeld, boven het toilet. Vergeet ook geen kleedje voor het toilet, zodat je niet met je blote voeten op de koude tegels hoeft. Zo kun je er toch wat gezelligs van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *