Met deze biljartartikelen maak je het verschil in de competitie

Biljart bevordert je fysieke conditie, biedt je dynamische competities en helpt bij het ontwikkelen van je sociale leven. Sommige mensen staan daar wel eens kritisch tegenover en vragen zich af of biljart een echte sport is. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft daarop een duidelijk antwoord: ‘Iedere vorm van fysieke en sportieve activiteit die op – al dan niet georganiseerde wijze – het uitdrukken of verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid tot doel heeft en leidt tot sociale relaties of competitieresultaten op alle niveaus, verstaan we onder sport.’ Dit wordt nog eens extra onderstreept door de ruim tweehonderd competities die jaarlijks worden georganiseerd in meer dan negentig landen door meer dan honderd biljartfederaties wereldwijd.

Is biljart ook een van jouw favoriete sporten en speel je met regelmaat competities? Dan weet je als geen ander dat er veel verschillende spelvormen bestaan. In dit artikel belichten we biljartartikelen zoals pomeransen, biljartkeus en biljartballen van gerenommeerde merken, waarmee je in competities het verschil kunt maken.

Compleet assortiment biljartkeuen

Alle artikelen die je nodig hebt om succesvol te kunnen biljarten, vind je in de overzichtelijke webwinkel van een biljartshop. Daarbij mag een compleet en gevarieerd assortiment biljartkeuen natuurlijk niet ontbreken. Voor iedere spelvorm is er een complete keu van goede kwaliteit. Of je nu beginner, expert of professional bent, de biljartkeu die aan al jouw persoonlijke wensen voldoet, is hoe dan ook een onmisbaar element. Bij het aanschaffen van een keu is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de lengte. Een biljartkeu meet maximaal 150 cm en het gewicht varieert tussen de 480 en 510 gram. Nadat je de biljartkeu op deze criteria hebt geselecteerd, kun je jouw favoriet gemakkelijk en snel online bestellen. Ook kun je er een pomerans kopen. Dit is een belangrijk onderdeel van de biljartkeu die het enige raakvlak met de biljartballen is.

Omdat iedere biljartspeler zijn eigen stijl heeft, is er veel keuze. Het verschil tussen de ene en de andere pomerans wordt in belangrijke mate bepaald door de hardheid. Er zijn zachte, medium en

harde pomeransen. Een gespecialiseerde biljartshop biedt je een grote keuze uit rundlederen pomeransen, synthetische pomeransen en gelaagde varkenslederen pomeransen.

Wat heb je nodig om een pomerans te vervangen?

Hoewel het niet duur hoeft te zijn om deze klus uit te besteden aan een specialist, is een pomerans vervangen met deze materialen een fluitje van een cent:

• Scherp mes;

• Pomerans;

• Schuurpapier korrel 80, 400, 500, 600 en 800;

• Pomeransklem (je kunt eventueel ook breed elastiek gebruiken);

• Lijm;

• Snijbord.

Handige biljartaccessoires

Naast biljartkeus en pomeransen kun je in de webwinkel van een biljartshop ook terecht voor tal van praktische accessoires van vooraanstaande merken, waaronder: Triumph, Molinari, Renzline, Dick Jaspers en McDermott. Met biljartaccessoires zoals gewichtschroeven, professionele handschoenen en een jump training ball, til je jouw spel naar een hoger niveau. Ook vind je alles om je biljartkeu zo goed mogelijk te onderhouden. Naast de pomeransen, dien je ook de topeinden van je keu zo nu en dan bij te werken. Tijdens het spelen komen er namelijk regelmatig krijtresten op het topeind. Om het topeind goed glad te houden, kun je een speciale schoonmaakdoek en een schoonmaakmiddel voor topeinden gebruiken.

Tot slot mag ook een biljartscorebord niet ontbreken. Daarop is voor iedereen te zien hoe de biljartwedstrijd ervoor staat. Je kunt kiezen voor een elektronisch scorebord of voor een traditioneel scorebord van hout. Met welke biljartartikelen weet jij iedereen in de competitie te overtreffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *