Leuke spellen voor partygames

Partygames zijn games die als een vorm van entertainment op sociale bijeenkomsten gespeeld kunnen worden. Bij dit soort gezelschapsspellen zijn veelal meer dan één speler betrokken. Er bestaan heel veel verschillende partygames en stijlen van gezelschapsspellen.

De partygames die er voor een party geselecteerd worden zullen afhangen van de sfeer die er gegenereerd moet worden en het aantal personen die er aanwezig zijn. Zo’n partygame gezelschapsspel kan bedoeld zijn als ijsbreker voor het feest.

Houd rekening met jouw doelgroep

Eén ding om goed te onthouden bij het plannen van partygames voor tieners en volwassenen, is dat de gasten veel plezier willen hebben. Maar over het algemeen toch wel wat meer verfijning willen dan die van een kinderfeestje.

Hints en ‘waar of niet waar?’

Het klassieke gezelschapsspel ‘hints’ is altijd leuk en gemakkelijk om als partygame te gebruiken! Hints is een pantomime spel. Je moet hierbij zonder te spreken een zin ‘uitbeelden’, terwijl de andere leden van je team proberen te raden wat de zin is. Het doel hierbij is dat jouw team de zin zo snel mogelijk raadt.

Een ander heel leuk party spel is ‘waar of niet waar?’. Op een party met vele koppels of goede vrienden is dit spel een geweldige manier om erachter te komen hoe goed iedereen elkaar echt kent!

‘Wie ben ik?’

Een andere partygame die graag gespeeld wordt is ‘wie ben ik?’. Om deze partygame te spelen, maak je plakbriefjes en schrijf je hier de naam van een beroemd persoon erop. Alle deelnemers krijgen zo’n briefje vervolgens op hun voorhoofd geplakt. Door vragen aan andere deelnemers te stellen (die vaak ook zo’n briefje op hun voorhoofd hebben geplakt), moeten ze erachter zien te komen wie ze “zijn”.

Allerlei mogelijke kaartspellen

Als je zonder meer een heleboel mensen in een feest setting bij elkaar krijgt, kan een goed spel al deze gegadigden bij het feest betrekken. Met alle mogelijke kaartspellen die er tegenwoordig zijn, waaronder de recente hitgames zoals ‘Exploding Kittens’ en ‘Uno’, kunnen er natuurlijk ook de traditioneel kaartspellen gespeeld worden. Bedrukte kaartspellen die je ooit gekregen hebt, zijn op een prima manier in te zetten. Zo leer je elkaar op een leuke manier kennen.

Je eigen spelshow en ‘bingo’

Je zou ook je eigen spelshow kunnen creëren. Denk bijvoorbeeld aan spelshows zoals ‘wie wilt er een millionair zijn?’, het ‘rad van fortuin’, et cetera. Het limbo partyspel is ook een klassieker. Want hoe laag kun jij gaan? Het is zeker een ideale game voor als jouw party dansen omvat. En als je geen limbo stick hebt, gebruik dan een boa sjaal of een zaklamp straal.

Een andere ultieme partygame is ‘bingo’. Dit is een geweldig spel en is heel gemakkelijk te begrijpen. Daarom is het bijna een ‘no-brainer’ voor grote feesten en evenementen!

‘Blind Man’s Bluff’

Er zijn een aantal heel eenvoudige partygames die je met een pak kaarten kunt spelen, zoals ‘Blind Man’s Bluff’. Dit is een partygame waarbij spelers willekeurig een kaart trekken en deze op hun voorhoofd plakken. De spelers proberen er vervolgens achter te komen wat hun kaart is door met andere spelers te praten. Dit is ook wel een perfecte ijsbreker te noemen!

Een groot succes!

Voor een aangename sociale interactie op een feest gaat er niets boven het spelen van de juiste partygames. Zorg er dus voor dat je de juiste uitkiest. Games die het beste bij de stemming, de beschikbare tijd en de grootte van de groep passen. Zo weet je zeker dat jouw game party een groot succes wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *