Leer zelf bier brouwen met Wortbrouwer

Heb jij altijd al eens zelf bier willen brouwen? Dan is dit je kans! Voor welke man is dit geen jongensdroom die uitkomt? Waar het brouwen van bier tot enkele jaren geleden enkel was weggelegd voor de grote spelers, is dit tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Je kunt namelijk ontzettend gemakkelijk online een bierbrouw pakket bestellen en zelf bier brouwen. Hoe gaaf is dat? Niet alleen ontzettend leuk voor jezelf, maar ook ontzettend origineel om als cadeau te geven. Wil jij weten hoe het allemaal in z’n werk gaat, lees dan snel verder!

Kies je smaak

Wanneer je zelf bier wilt gaan brouwen, dan is het natuurlijk wel belangrijk te weten welke smaak je lekker vindt. Zo kun je kiezen voor een IPA, een dubbel maar ook een tripel. Kortom, keuze genoeg. Afhankelijk van de keuze die jij maakt, kun je een kant-en-klaar pakket bestellen waarmee je direct aan de slag kunt. Het leuke hieraan is, is dat je niets anders nodig hebt dan dit pakket en een grote pan van minimaal 6 liter. Voor de rest zit alles wat je nodig hebt in het pakket dat je bestelt.

Hoe lang duurt het brouwen?

Het brouwen van je zelfgemaakte biertje gaat helaas niet van vandaag op morgen. Dat komt, doordat je vervelend genoeg te maken hebt met een natuurlijk proces wat gisten heet. Tijdens dit proces gebeuren er allerlei zaken die zorgen voor de uiteindelijke smaak van het bier. Dit proces kan daarom dus ook niet worden versneld, wat ervoor zorgt dat het toch zeker een week of 4 duurt alvorens je kunt genieten van je zelf gebrouwen biertje. Wil je je eigen bier recept ontwikkelen, dat kan natuurlijk ook. Echter zal het dan een stuk complexer worden en moet je ook nadenken over zaken zoals zelf hop kweken en bepaalde smaken en aroma’s die je wilt toevoegen. Het is dus verstandiger om te kiezen voor een kant-en-klaar pakket van wortbrouwer, zodat je zeker weet dat alle verhoudingen goed zijn.

Kan iedereen het?

Het zelf brouwen van bier met een starterspakket is voor iedereen prima te doen. Je ontvangt namelijk naast alle ingrediënten die je nodig hebt voor het brouwen van bier ook een volledig stappenplan. Hierin staat stap voor stap beschreven wat nodig is voor het brouwen van jouw biertje. Kom je er met dit stappenplan niet uit, dan zijn er aanvullend ook nog tal van filmpjes te vinden, die ervoor zorgen dat jij onbezorgd aan de slag kunt. Kortom, ontzettend gemakkelijk dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *