Heb jij ook structureel last van een tekort aan bedieningsmedewerkers?

et komt steeds vaker in de horeca voor: horeca ondernemingen die steeds vaker een tekort hebben aan bedieningsmedewerkers. Dit probleem lijkt inmiddels structureel te zijn en het lijkt de komende jaren alleen maar toe te nemen. Maar wat is nou de redenen waarom veel horecabedrijven een tekort hebben aan bedieningsmedewerkers en terrasmedewerkers? In deze blog gaan we hier verder op in.

De oorzaak

Een belangrijke reden waarom er een structureel tekort aan bedieningsmedewerkers is vanwege de lage salarissen en weinig vooruitzicht op een vaste aanstelling. Hierdoor zijn er weinig mensen die in de horeca werken. Horeca is leuk werk waarbij je veel contact hebt met mensen. Zo is het vaak een ideale bijbaan voor studenten. Je kunt namelijk zelf bepalen wanneer je werkt. Voor sommige mensen betekent horecawerk in de weekenden werken. Helaas kiezen steeds meer studenten voor een bijbaan die meer bij hun studie past of een bijbaan die beter betaalt.

Wat kan je als bedrijf doen om horecapersoneel aan te trekken?

Door de te kort aan medewerkers kan je als horeca onderneming niet de service en kwaliteit bieden die je voor ogen hebt. Gasten zullen langer moeten wachten, worden hierdoor ongeduldig en het huidige personeel moet alleen maar harder werken. Personeel is dus een van de belangrijkste onderdelen van horeca, terwijl we hier het meest op willen besparen. Met de onderstaande tips kan jij ervoor zorgen dat jij je bedieningsmedewerkers en terrasmedewerkers toch tevreden kunt houden, zodat jij je gasten toch tevreden kunt houden.

  • Bied je medewerkers meer geld aan. Kies daarom voor een passende salaris. Uiteindelijk zorgt het personeel dat je gasten een leuke tijd hebben. De lonen in de horeca liggen lager waardoor het niet aantrekkelijk is om in de horeca te gaan werken.

Maak gebruik van uitzendkrachten. Deze uitzendkrachten kan je vaak flexibel inzetten, denk bijvoorbeeld aan belangrijke feestdagen waarbij je toch extra mankracht nodig hebt. Klik hier voor meer informatie over flexibele horecamedewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *