Frozen eetbare prints gebruiken

Wanneer je Frozen eetbare prints wilt gaan gebruiken wordt jouw bakcreatie wel een hele mooie één. Frozen is bij heel veel kinderen bekend, waardoor er een ware fanclub is ontstaan. De populaire animatieserie Frozen over prinses Anna, Elsa, Kristoff, Sven en Olaf zorgt voor een hoop plezier bij kinderen. Voor de echte Frozen fans zijn er allemaal producten te verkrijgen. Denk aan Frozen jurkjes, tassen, speelsets, maar ook Frozen eetbare prints om een taart helemaal in Frozen stijl te maken. Je leest er hieronder meer over!

Over Frozen

Mocht je Frozen nog niet zo goed kennen dan leggen we je graag uit waar Frozen precies over gaat. Frozen is een tekenfilm van Walt Disney dat voor het eerst in 2013 in de bioscoop was te zien. Het verhaal gaat over 2 zusjes, genaamd Anne en Elsa. Elsa beschikt over magische krachten. Samen beleven ze heel veel avonturen en maken ze bijvoorbeeld kennis met een pratende sneeuwpop, genaamd Olaf die allerlei grappen maakt. Ook Sven is een figuur die veel kinderen leuk vinden. Dit is het rendier van zwager Kristoff.

Ook de liedjes die in de films worden gezongen zijn razend populair. De films van Frozen zijn ook daardoor erg populair bij kinderen. Er zijn meerdere prijzen gewonnen en het is één van de meest bekeken animatiefilms. Superleuk dus om een bakcreatie te versieren met mooie Frozen decoraties of eetbare prints.

Wat is een eetbare print?

Een eetbare print is gemaakt van een speciaal soort papier. Dit papier is, zoals de naam ook al zegt gewoon eetbaar. Vaak heb je de keuze uit verschillende soorten eetpapier. Denk aan dunne ouwel, dikke ouwel of frosting. Op het papier is dus een print gedrukt van een Disney figuur, zoals bijvoorbeeld Frozen of kun je kiezen voor een eigen ontwerp om te laten drukken.

Eetbare prints zijn dus verkrijgbaar in verschillende papiersoorten. Dunne ouwel is bijvoorbeeld erg voordelig. Ook geschikt om te gebruiken voor kinderfeestjes. Hierbij komt er geen lijm aan te pas, maar leg je de print gewoon op je bakcreatie. Dikke ouwel is van een hogere kwaliteit. De print is ook scherpen dan bij dunne ouwel. Echter moet je bij dikke ouwel de print wel vastplakken met eetbare lijm. Dan is er ook nog frosting. Dit is één van de mooiste varianten van eetbare prints. Hier zit ook een lekkere smaak aan, alleen is niet geschikt om te gebruiken bij hogere temperaturen. Ouwel is dat bijvoorbeeld wel.

Wat het beste bij jou past is dus ook afhankelijk van wat je gaat bakken. Als je iets wilt bakken dat in de oven gaat kun je het beste kiezen voor de optie ouwel. Frosting kun je dan bijvoorbeeld wel weer gebruiken als versiering voor afgekoelde cup cakes.

Waar kun je een eetbare print voor gebruiken?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de eetbare prints geschikt voor meerdere bakcreaties. Afhankelijk van wat je in gedachten hebt en of het een warme of koude creatie is kun je heel veel kanten op met eetbare prints. Ze zorgen net voor die extra sfeer op een taart, cake of cup cake. Uiteraard kun je het nog gaan versieren met andere verschillende decoraties voor bijvoorbeeld een verjaardag. Dit is natuurlijk helemaal aan jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *