Een succesvol personeelsfeest organiseren doe je zo

Je wilt graag dat er binnen jouw organisatie hard gewerkt wordt om de doelstellingen van de organisatie te behalen. Wanneer dit gebeurt wil je hier graag iets voor terugdoen. De leukste beloning die je kunt geven is het organiseren van een feest voor het personeel. Een goed personeelsfeest brengt collega’s dichter bij elkaar en nieuwe energie op de werkvloer. Het is de ideale gelegenheid voor collega’s om het over andere dingen dan werk te hebben. Zo leert iedereen elkaar écht kennen. Er zijn heel veel leuke manieren te bedenken om een personeelsfeest te organiseren waar nog lang over nagepraat zal worden. In dit blog lees je hoe.

Organiseer een themafeest

Een veel gebruikte vorm van het organiseren van een personeelsfeest is het organiseren van een themafeest. Thema’s om aan een feest te koppelen zijn er in overvloed. Je kunt de gekste dingen niet bedenken. Zo zijn er welbekende thema’s als de foute disco, Halloween en Hollywood, of kun je je personeelsfeest koppelen aan een periode in de geschiedenis. Zo zijn thema’s uit de middeleeuwen of de romeinse tijd, maar worden er ook themafeesten georganiseerd met ‘the 80s’ of ‘the 90s’ als uitgangspunt. Themafeesten zijn altijd populair onder het personeel en haalt de leukste dingen in mensen naar boven.

Entertainment om het nóg leuker te maken

Om een personeelsfeest van extra glans te voorzien kun je er als organisator voor kiezen om een manier van entertainment in te zetten. Deze manier is vaak erg succesvol gebleken omdat het iets opvallends betreft waar het personeel nog lang over na zal praten. Een vorm van entertainment is bijvoorbeeld het huren van een zanger. Een zanger zorgt er vaak voor dat de mensen uitgedaagd worden voor een dans of het meezingen van een lied. Je kunt er ook voor kiezen om een quiz te verzorgen met verschillende onderwerpen waardoor iedereen er op een leuke manier aan kan deelnemen. Een ander veel voorkomende toevoeging aan personeelsfeesten is het fotoboek. Hierbij worden er allerlei verschillende accessoires uit de kast gehaald om er zo gek mogelijk uit te zien op de foto. Deze foto’s kunnen dan ergens op kantoor opgehangen worden zodat het personeel herinnerd wordt aan het leuke feest dat zij met collega’s hebben gehad. Entertainment zorgt voor extra beleving onder het personeel. Goed entertainment is onmisbaar voor een geslaagd feest.

Ga een dagje op avontuur

Een dagje weg met collega’s wordt vaak als een leuk personeelsfeest ervaren. Er zijn talloze dagjes uit die je als organisator kunt bedenken. Kies je voor een sportieve activiteit of ga je liever voor een dagje ontspanning en gezelligheid? Een sportieve dag op het strand is een vaak gekozen vorm voor een dagje uit. Ook zijn er veel organisaties die ervoor kiezen om te gaan varen en aansluitend met elkaar uit eten te gaan. Verder werkt een bierproeverij ook altijd goed. Je kunt hierbij kiezen uit het langsgaan bij echte bierbrouwers of die van speciaal bieren. Ieder dagje uit met ieder ander personeel is anders. Als het maar gezellig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *