Een geslaagd bedrijfsevenement realiseer je zo!

Wanneer je een bedrijfsevenement bezoekt dan lijkt het allemaal van een leien dakje te gaan. Het is de organisatie die zorgt voor een goed evenement op een goede locatie. De locatie en aankleding is vaak bepalend voor het evenement naast de activiteiten. We helpen je graag op weg om van jouw evenement ook een succes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe dingen uitproberen zoals ik hou van holland Amsterdam of een sloepenrally in Amsterdam.

Wat is het doel van het evenement? 

De gasten zullen een leuke tijd hebben. Het gaat echter voor een bedrijf niet alleen om de mensen een leuke tijd te geven. Er zijn ook doelen die behaald moeten worden. Het maakt niet uit of het om een netwerkavond, productlancering of seminar gaat: koppel een doel aan het evenement. Weet wel de juiste balans te vinden tussen entertainment en commercie. Mensen zitten niet te wachten op vele speeches met weinig inhoud. Ze zien liever een inspirerende talk of een goede activiteit en wat lekkers te eten.  

Een goede planning 

Iedereen heeft zijn eigen werkwijze en ideeën. Het is slim om een event planner in te schakelen om een succes te maken van de dag. Of je nu wel of geen event planner inschakelt het is belangrijk om een grove structuur te maken van wat er allemaal staat te gebeuren. De kans is dan groot dat het geheel tot een succes zal uitgroeien. Het geeft ook houvast voor de organisatie en het hele team. Iets wat natuurlijk belangrijk is. 

Eerst een goed onderzoek doen

Het is natuurlijk een idee om in je eigen wereld alles te gaan bedenken. Het is echter goed om even alle zaken te onderzoeken. Kijk in de eerste plaats of de gekozen datum wel zo goed is voor het publiek. Zijn er nog andere evenementen waar je mee concurreert? Wat vindt de doelgroep van belang als het gaat om het bezoeken van evenementen? Kijk daarnaast ook of je de gewenste spreker kunt krijgen. Een publiekstrekker kan het hele evenement maken of breken. Wanneer de persoon al besproken is, is het goed om op zoek te gaan naar een alternatief. 

De locatie 

Het is belangrijk om de juiste locatie te gebruiken. Kies voor een plek welke goed bereikbaar is en voldoende capaciteit heeft. Het is goed om in te schatten hoeveel mensen er komen. Ontdek vervolgens welke opties er zijn en welk budget er nodig is. Het is ook mogelijk om een terrein te huren om daar een tent op te plaatsen. Het is dan mogelijk om het op meer locaties te organiseren. Bezoek de locatie waar je het evenement wilt gaan houden. Kijk of alle voorzieningen aanwezig zijn of je zelf zaken moet regelen. Denk aan de catering, technische voorzieningen en alle randzaken. 

Een team

Het is goed om het evenement met een team te organiseren. Het is leuker en zorgt ervoor dat de stress en werkzaamheden gedeeld worden. Het is prettig om van het evenement een succes te maken. Een evenement wat mogelijk ieder jaar weer terug komt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *