Dit heb je nodig voor een geslaagd feestje

Er is altijd wel rede voor een feestje. Er is iemand jarig, jubileumfeest, bedrijfsfeest of misschien ben je wel geslaagd voor je diploma van school. En hoe kan je dat nu allemaal beter vieren dan met een feest? Wat je allemaal nodig hebt en hoe de organisatie moet gaan verlopen lees je in dit artikel.

Locatie

Waar je als eerst bij stil moet staan is waar je het feest gaat houden: de locatie! Het is belangrijk dat je een geschikte locatie uitzoekt die past het thema, het aantal mensen dat je uitnodigt en het weer wat voor die dag is voorspeld. Als je van plan bent om het klein te houden dan is een kleine ruimte de beste optie. Het is namelijk niet gezellig als er weinig mensen staan in een grote ruimte, er ontstaan dan leegtes of mensen gaan verspreid staan. Een grotere ruimte is wel geschikt als je veel mensen uit gaat nodigen. Zo heeft iedereen de ruimte om helemaal los te gaan op de muziek op jouw feest.

Wat voor een soort feest

Alles hangt van het soort feest dat je gaat geven af. De versiering, de dresscode, de locatie, of je het binnen of buiten gaat houden, wie er gaan komen en het tijdstip dat het gegeven wordt. Een babyshower gaat namelijk niet de hele nacht door, maar een feest voor je verjaardag misschien wel.

Gasten

Denk goed na over de gasten die je uitnodigt en hoeveel je er uit gaat nodigen. Niet ieder feest is geschikt voor alle mensen die je kent. Een feest die tot de late uurtjes door gaat is misschien niet helemaal geschikt voor je opa en oma. En op een personeelsfeest is het vaak ook niet de bedoeling dat je je hele familie uitnodigt. Als je een niet al te grote ruimte hebt kan je dus ook niet honderden mensen uitnodigen. De uitnodigingen kan je versturen doormiddel van een flyer te ontwerpen. Dit duidelijk en mensen weten gelijk dat het om een uitnodiging gaat, omdat het bijvoorbeeld geen kaart is die je eerst moet openen voordat je weet wat het is.

De versiering

Versiering kan natuurlijk niet ontbreken bij een goed feestje. Denk hierbij aan slingers, lampjes en ballonnen. Je kan heel veel verschillende versieringen maken met ballonnen, zoals een ballonnenboog voor de deur, heliumballonnen met confetti erin of je kan ze tussen de slingers hangen. Met een verjaardag kan je ervoor kiezen dat iedereen tijdens het zingen een hoedje op moet doen. Met een vrijgezellenfeest is het leuk als iedereen versierd is met hetzelfde item, zoals een hoedje of een gekke ketting.

Hapjes en drankjes

Op een feest horen er altijd hapjes en drankjes aanwezig te zijn. Laat van tevoren aan de genodigden weten of het met avondeten is of dat de mensen dat thuis moeten doen. Als je een feest geeft waar veel verschillende leeftijden komen dan is het verstandig om alcohol en alcoholvrije drankjes te serveren. Ga ook na of er mensen zijn de dieetwensen hebben, zoals mensen die vegetarisch of veganistisch zijn. Veel dingen waar je dus over na moet denken als je het hebt over een feest die je gaat organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *