Bijna akkoord voor een nieuw bedrijfspand? Vergeet dit niet!

Ga je voor de feestwinkel een nieuw bedrijfspand kopen? Of misschien is het voor een andere bedrijfsactiviteit? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. We delen graag onze tips om de deal op de best mogelijke manier af te ronden. Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten. 

Hoe zit het met het energielabel? 

Voor veel woningeigenaren is het bekend dat het energielabel van belang is. Het laat zien hoe energiezuinig een woning is. Hoe energiezuiniger een huis is, hoe lager de energierekening is. Een energiezuinige woning kopen is dus een slim idee. Er is ook een energielabel bedrijfspand waar op gelet moet worden. Het heeft exact dezelfde functie als voor een woning. Nu is het echter voor een zakelijk pand. Bij bedrijven gaat het echter nog een stapje verder. Het is namelijk verplicht voor een zakelijke eigenaar om het pand zo goed als mogelijk energiezuinig te maken. De verwachting is dat na de bedrijfspanden ook de particuliere woningen aan de beurt zijn. Ze zijn gestart met de bedrijfspanden omdat hier de grootste winst te behalen valt. 

Kloppen alle papieren? 

Het is belangrijk om alle papieren goed door te nemen en te lezen voordat ze ondertekend worden. Het is verstandig om een specialist in te schakelen welke alles naloopt en controleert. Wanneer alles klopt dan is het tijd om het koopcontract te ondertekenen. Bespreek duidelijk de voorbehouden, zodat hier geen onduidelijkheid over bestaat. Leg ze ook allemaal vast in het koopcontract. Geef hier ook aan welke stappen genomen moeten worden als men hier gebruik van wil maken. 

Professioneel verhuisbedrijf inhuren

Als je er een nieuw pand gekocht wordt voor het beginnen van een feestwinkel zullen de oude artikelen verhuist moeten worden naar het nieuwe gebouw. Dit kan je natuurlijk ook zelf doen maar het verhuizen van een hele inboedel is veel werkt. Om de verhuizing zo efficient mogelijk te laten verlopen is het verstandig om een professioneel verhuisbedrijf in te huren of een goedkope verhuislift. Een verhuislift maakt het verhuizen een stuk gemakkelijker en dan kan je het alsnog zelf uitvoeren.

Een bouwtechnische keuring

Door een keuring uit te laten voeren door een bouwkundige wordt helder wat de staat is van het gebouw. Zijn er nog zaken welke binnenkort onderhoud nodig hebben? Of is dit niet nodig. Soms kunnen er nog onverwachte zaken naar voren komen. Het is beter om dit voor de koop te ontdekken dan erna. Het is zo nog mogelijk om hier afspraken over te maken of om de prijs te verlagen. Wanneer alles goed is kan de bouwkundige een onderhoudsplan maken voor de komende jaren. Zo is precies bekend hoeveel geld er jaarlijks gereserveerd moet worden voor het onderhoud van het bedrijfspand. 

Kondig het groots aan 

Het is goed om na te denken over de manier om het nieuws wereldkundig te maken. Het kan een keuze zijn om het groots aan te kondigen. Het is ook mogelijk om te wachten tot de opening. Vaak is er nog een periode voordat de overdracht is en daarna wil je graag de nodige aanpassingen maken in het bedrijfspand. Het is slim om direct bekend te maken dat het pand is gekocht. Geef het een vervolg en plaats borden bij het bedrijfspand over het bedrijf dat er komt. Het is zelfs een idee om mensen uit te nodigen voor de openingsacties door hun mail te verzamelen. Het maakt het mogelijk om zo al de eerste nieuwe klanten te krijgen nog voordat het bedrijfspand daadwerkelijk geopend wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *