3 tips om een thuis een feest te geven

Ben je binnenkort jarig? Of heb je gewoon zin om een feestje te geven? Je kunt natuurlijk een leuk feest geven in een afgehuurde zaal of kroeg, maar wie heeft gezegd dat dit niet gewoon bij je thuis kan? Het geven van een feestje vergt de nodige voorbereiding. Wat voor feestje ga je geven en welke mensen nodig je uit? Daarnaast moet je huis natuurlijk wel partyproof zijn. Wij delen drie handige tips met je voor het geven van een huisfeest. 

Wat voor feestje wil je geven?

Voordat je zomaar je vrienden en familie uitnodigt voor een feestje kan het handig zijn om na te denken over wat voor soort feest je wilt geven. Is dit een simpel verjaardagsfeest met wat hapjes en drankjes? Of wil je toch een groot dansfeest geven met muziek? Als je kiest voor kleine partij met een aantal vriendin zul je veel minder hoeven te regelen dan bij een groot feestje. Houd rekening met de voorbereidingen en je zult een geweldig feest geven, groot of klein.

Feest

Een partyproof huis

Je organiseert hoogstwaarschijnlijk niet elke dag een feest in eigen huis. Het is dan ook noodzakelijk om je huis een beetje aan te passen. Ga eerst zelf na welke ruimtes je wilt gebruiken voor het feestje. Is dit alleen de woonkamer? Of stel je je gehele huis beschikbaar? Zorg dat de ruimtes duidelijk zijn ingedeeld en haal alle breekbare spullen weg. Waar kunnen de gasten de hapjes en drankjes vinden? Pakken ze deze zelf of serveer jij ze? Als je een duidelijke indeling hebt gemaakt, is het tijd voor de decoratie. Als je een themafeest geeft, is het leuk om de decoratie ook af te stemmen op het thema.

Party

Leuke muziek

Geen feestje zonder muziek, toch? Gezelligheid op een feestje creëren doe je met de juiste mensen, maar ook de muziek helpt zeker een handje mee. Maak zelf een afspeellijst met leuke feesthits en draai verzoekjes. Wil je het toch iets serieuzer aanpakken? Je kunt bijvoorbeeld een band of dj boeken. Afhankelijk van jouw muziekstijl en budget zijn er verschillende mogelijkheden. 


Neem een kijkje bij Entertainmentbureau Evenses. Hier kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden en prijzen een band, dj of een act inhuren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *