3 ideeën voor het ophangen van ballonnen

Heb je ballonnen gekocht voor je verjaardag of feestje? Je moet ze dan natuurlijk nog wel ophangen! In principe kun je hiervoor helium gebruiken door een helium tank aan te schaffen, maar je kunt de cijfer ballonnen uiteraard ook simpel met lucht vullen. Je kunt ze dan zelfs op allerlei leuke wijzen ophangen, hieronder geven we alvast drie leuke ideeën voor het ophangen van je ballonnen!

Op het plafond

Zelfs als je geen helium hebt, kun je met cijfer ballonnen alsnog je plafond versieren voor je verjaardag of feestje. Hiervoor heb je naast ballonnen ook nog lint en punaises nodig. Knip eerst een paar stukjes lint af, waarbij je zelf de lengte moet bepalen. Hoe langer de lintjes zijn, hoe lager de ballonnen hangen. Vervolgens knoop je aan elk stukje lint een opgeblazen ballon, waarna je het lintje in het plafond kunt prikken met een punaise. Herhaal dit proces totdat je plafond vol zit met de mooie ballonnen! Eventueel kun je hierbij verschillende ballonnen gebruiken zodat je een mooi design kunt creëren, dit kun je helemaal zelf bepalen.

Aan een touw

Als je je plafond liever niet wilt beschadigen dan kun je er ook nog voor kiezen om de ballonnen aan een touw op te hangen. Hiervoor heb je zowel een draad als een naad nodig, terwijl je eventueel ook nog andere feestartikelen aan het touw kunt ophangen. Eerst moet je alle ballonnen opblazen, waarna je aan een draad rijgt met de naald. Opnieuw kun je hierbij zelf het design bepalen, gebruik bijvoorbeeld verschillende kleuren ballonnen voor een speelse look. Als je geen naald hebt dan kun je trouwens alsnog gebruik maken van dit idee, je kunt de ballonnen dan namelijk direct aan het touw knopen. Hang de ballonnensliert vervolgens op aan de muren of voor het raam!

Tegen de muur

Om de ballonnen tegen de muur te hangen heb je stevig plakband of punaises nodig. Ga je voor plakband? Kies dan voor een transparant exemplaar, dit geeft het mooiste resultaat. Blaas opnieuw eerst de ballonen op en prik door elke ballon een punaise als je hiervoor hebt gekozen, bij plakband kun je gewoon een stukje tape op het staartje plakken. Vervolgens kun je alle ballonnen in de muur prikken of er simpelweg opplakken met de plakband. Eventueel kun je dit ook op piepschuim of een plank doen zodat je je muur niet beschadigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *