kast in slaapkamer

Te veel spullen? Zo stop je ze weg in huis!

Te veel spullen voor de ruimte die je in huis hebt. Veel mensen kampen met dit probleem. Wat een oplossing zou kunnen zijn, is ontspullen, maar dit is natuurlijk niet de leukste keuze. Bij ontspullen doe je jouw overbodige spullen weg. Dit kan moeilijker zijn dan dat het lijkt. Wat een andere optie zou kunnen zijn is meer opbergruimte creëren in huis. Door middel van mooie kasten op maat wordt het opbergen van je spullen een stuk makkelijker en zou het ook nog in huis kunnen passen. 

Soorten kasten op maat?

Om te beginnen met bedenken wat voor een kast je in huis wil, is het goed om te weten welke soorten kasten op maat er zijn. Er zijn namelijk heel wat soorten kasten op maat waar je uit zou kunnen kiezen. Zo heb je de normale kast voor in de slaapkamer, badkamer of ergens in jouw huis waar daar de ruimte voor is. Hierin zijn twee keuzes te maken: de draaideurkast of de schuifdeurkast. Ook heb je wandmeubels op maat voor wanneer je in de woonkamer meer opbergruimte zoekt en geen ruimte hebt voor een grote kast. Als je nou echt geen keuze kan maken dan geven ze in woonwinkel Tiel graag advies. 

Welke soort past bij jou?

Er zijn heel wat soorten kasten op maat waar je uit zou kunnen kiezen. Zo heb je de normale kast of wandmeubels op maat. Daarbij is er keuze of het dan een draaideurkast wordt of een schuifdeurkast. Het draait natuurlijk niet alleen om het praktische doel van een kast, maar gaat het er ook om hoe de kast er uit ziet. De kleur, de grootte, het materiaal etc. Een tip om de keuze makkelijker te maken en goed advies te krijgen in woonwinkel Zeist is om je wensen op papier te zetten. Bedenk wat je nou echt wilt. Voorbeelden van vragen waar je aan zou kunnen zijn: waar in huis is er plek voor een kast? Is er ergens onbenutte ruimte die nuttig kan worden besteed? Welke kleuren en materialen wil je of past het best in de woning? 

Tips

De keuze is reuze dus hier zijn nog paar tips om de keuze voor een kast op maat iets makkelijker te maken. De eerste twee zijn al gegeven en dat zijn schrijf je wensen op papier en benut de ruimte goed. Ben ook bewust met het indelen van laden, zorg dat ze niet onnodige ruimte innemen en maak ruimte in de kast voor dingen die los in huis staan. Bijvoorbeeld prullenbakken, de wasmachine en de strijkplank. Hierdoor al jouw huis er netjes uitzien. Om af te sluiten is het goed om out of the box te denken, het is belangrijk dat je jouw kast naar je eigen zin ontwerpt, elk onderdeel kan naar jouw idee en kan je dus al je fantasie en creatie er in kwijt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *